Åsne Seierstad blev vildledt: Og så måtte hun skrive bogen 'To søstre' helt om, da sandheden kom frem

To søstre på 16 og 19 år drog uden varsel fra Norge til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. Deres somalisknorske familie gik i chok. Men hvad drev dem i armene på ekstremisterne? I sin prisbelønnede bog’To søstre’, som udkommer på dansk i næste uge, forsøger Åsne Seierstad at finde svar. Og bliver både vildledt og klogere undervejs.

FOR ABONNENTER

Vi er i 2014. Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad forbereder sig. Hun gør sig klar til at kunne tage af sted, når det afgørende øjeblik nærmer sig. Når tiden er inde, vil hun, om alt går vel, stå et sted ved grænsen mellem Tyrkiet og Syrien for at se en somalisknorsk far blive lykkelig.

Åsne Seierstad venter på øjeblikket, hvor faderen, Sadiq Juma, bliver genforenet med sine to døtre, som i måneder har opholdt sig hos Islamisk Stat i byen Raqqa.

Måned efter måned har hun gjort sig klar. Hun har interviewet familien og alle, der har været i kontakt med Ayan og Leila, som pigerne på 19 og 16 år hedder. På dette tidspunkt tænker hun, at det nu bare drejer sig om at få et langt og dybtgående interview med pigerne, når de er sluppet ud af Syrien, og når hun får skrevet dette kapitel færdig, vil hendes arbejde være slut.

Hun vil have sin bog klar om de to søstre, der chokerede alle i Norge ved uden varsel at forlade Oslo-forstaden Bærum og kaste sig i armene på Islamisk Stat.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr
 • »’Nordkaperen’ har tit været det afsæt, der satte folk i gang med at tænke tilværelsen på en ny måde«

  Mange hundreder har sejlet med Troels Kløvedal og selvfølgelig også hans fem børn, her fra 2001 med den yngste, Asbjørn, som i dag er 20 år og snart begynder på ’Skoleskibet Danmark’. En anden søn, tvværten Mikkel Beha Erichsen, vil også være kendt af tv-seere fra sine egne togter med sine sønner.

  Kaptajnen, forfatteren og fænomenet Troels Kløvedal er dødeligt syg af als.

  Han kan hverken spise, trække vejret eller tale. Skrive kan han dog stadig, og hans erindringer er netop udkommet.

  Politikens Nils Thorsen forspildte i sin ungdom en chance for at møde kaptajnen, men tog forleden revanche ansigt til ansigt i et usædvanligt interview med mundtlige spørgsmål og iPad-svar.

  Læs interviewet her. Eller hør Nils Thorsen læse det op.

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce