Et prægtigt billede, der afslører, at akustik og solafskærmning hører til i næste fase.
Foto: Vargo Nielsen Palle og ADEPT

Et prægtigt billede, der afslører, at akustik og solafskærmning hører til i næste fase.

Kultur

Den nye arkitektskole er skabt til åbenhed og omstillingsparate arkitekter

Vinderprojektet er tegnet til at imødegå den uvisse op- og nedskalering af arkitektskolen i Aarhus.

Kultur
FOR ABONNENTER

Det er i sig selv herligt, at tre nyuddannede arkitekter fra Aarhus, Vargo Nielsen Palle, sammen med Adept vinder over konkurrencens tre prækvalificerede deltagere, der kommer fra nogle af verdens mest innovative og efterspurgte tegnestuer: Lacaton & Vassal, Sanaa og BIG – også selv om Sanaa trak sig undervejs. Men det er særlig bemærkelsesværdigt, at Bygningsstyrelsen har prioriteret en så åben belysning af opgaven, hvor man ikke blot sikrer sig, at kendte kreative kræfter giver deres bidrag, men også at uprøvede kan få chancen og komme ind på markedet.

Det er nemlig sådan, konkurrenceinstitutionen giver mening og gennem århundreder har skabt en livskraftig og myldrende arkitekturscene i Danmark. Den anvendte model har vist sig at være en farbar måde at sikre sig, at opgaven både blev belyst fra mange sider og blev en mulighed for at gøde vækstlaget for nye tegnestuer. Tegnestuen Vargo Nielsen Palle blev simpelthen skabt i anledning af konkurrencen.

Deres vinderforslag til den nye arkitektskole viser en enkel og meget åben bygningsstruktur, der på de offentliggjorte illustrationer mere ser ud til at have karakter af en fabrikshal eller et stykke infrastruktur end af et traditionelt undervisningshus.

Dermed lever den herligt overraskende vinder fuldt ud op til den efterspurgte løsning på et hus, der som borgerne i den flydende modernitet skal kunne være åbent og omstillingsparat til en uforudsigelig fremtid.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce