Amalie Dollerup og Silas Holst der spiller hovedrollerne, Tony Manero og Stephanie Mangano i Saturday Night Fever. PR-foto

Amalie Dollerup og Silas Holst der spiller hovedrollerne, Tony Manero og Stephanie Mangano i Saturday Night Fever. PR-foto

Kultur

'Saturday Night Fever': Aldrig for alvor sjov, på intet tidspunkt nærværende

Musical-versionen af 70'ernes måske betydeligste dansefilm 'Saturday Night Fever' er ikke uden problemer og kommer aldrig helt til at fungere.

Kultur
FOR ABONNENTER

Det er sin sag at lave musical af en film, der faktisk aldrig var tænkt som et stykke masseunderholdning, men som tilfældigvis blev udstyret med et af musikhistoriens måske hittætteste og mest generationsdefinerende soundtracks.

For John Badhams legendariske, musikalsk illustrerede, film fra 1977 er primært et drama, en historie om teenage wasteland, om usikkerhed, om knuste drømme, om frustration, om udsigtsløshed, om religion og sex, om generationskløfter  - og om diskoteksgulvet som utopi og narkotisk dragende drømmeland.

Ser man filmen som en dokumentation af disko-musikken og den lalleglade dansekultur omkring den, skuffes man. For det er den ikke. Den handler om meget og mere end at dance away your heart aches, som Roxy Music sang det.

Den handler om at holde sig i live, Staying alive, om at skubbe sine følelser fra sig og sige noget pis, når andre kommer en for nær, Jive talking, og om at spekulere på, om der monstro findes en kærlighed hinsides det tomme knald på bagsædet af en ramponeret Chevrolet, How deep is your love.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce