Engang sagde en klog mand, at det eneste, han vidste, var, at han intet vidste. Sådan var det også at se valg på tv i onsdags.
Foto: Finn Frandsen

Engang sagde en klog mand, at det eneste, han vidste, var, at han intet vidste. Sådan var det også at se valg på tv i onsdags.

Kultur

Valg på tv: Hollænderne fyldte kassen med fjendebilleder og sniksnak

Efter det hollandske parlamentsvalg i onsdags, kan vi konkludere, at de - ligesom resten af verdens politikere - trendede med at male fjendebilleder på alle kanaler

Kultur
FOR ABONNENTER

Fjendebilleder er disse års absolut mest populære motiv for politiske malere, hvad enten de så er folkevalgte, håbefulde, ministre eller en del af den evindeligt kommenterende hjernetrust, som ideligen udvides med nye, stedse skarpere medlemmer.

For når kameraerne ruller, forhandlinger pågår, stemmer tælles og forholdsvis lidt med sikkerhed kan siges, så skal der spekulationer – ofte mere vidtgående end dem om dødsprincippet Freud fremsatte i det sene essay 'Hinsides lystprincippet' i 1920.

Men Schwam drüber, som de siger i Tyskland, ingen kommer til skade, og noget skal der jo til at fylde sendefladen, når man nu har besluttet sig for at gøre det, koste hvad det koste vil.

I Holland – eller Nederlandene om De det så vil, kære Læser – skulle valget stå, og vi måtte forstå, at det var af afgørende karakter.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce