Foto: Jacob Ehrbahn

Jacob Skyggebjerg: »Jeg er færdig med at være vred«

Ligesom hovedpersonen i Jacob Skyggebjergs nye roman, ’Jalousi’, har forfatteren selv oplevet jalousien i et parforhold for fuld udblæsning. At skrive bogen, der udkommer på mandag, har været et gennemgribende sorgarbejde.

FOR ABONNENTER

Udenfor på kajen i Nyhavn spiller en jazzduo lette toner til den grå eftermiddag. I kælderen på det døgnåbne værtshus Hong Kong derimod er musikken mere aggressiv. Det er her, i Hong Kongs fugtigt-røgfyldte lokaler, vendepunktet indtræffer i Jacob Skyggebjergs nye bog, ’Jalousi’; det er her, hele miseren tager sin begyndelse for bogens hovedpersoner, HP og Samsine. HP når aldrig herned, men nu sidder vi her altså, Jacob Skyggebjerg og mig.

»De er ude at fejre HP’s fødselsdag. Samsine vil på Hong Kong, men HP gider ikke følge med i det her meningsløse jeg-er-20-år-og-jeg-vil-videre-ræs. Han er syg og træt og sulten og har det ad helvede til. Han vil hjem. Det er her, jalousien har sit afsæt, for inden han tager hjem, når han at se ’Helten’, en ung knægt, springe ud af en taxa med en Mokai i hver hånd«, fortæller Jacob Skyggebjerg, mens vi får serveret fadøl af en stor skaldet mand i dynejakke.

»Samsine hopper i med begge ben. Hun har jo hørt om sådan nogle typer i popmusikken og tænker: »Hov, det er jo sådan en Puff Daddy-type, der kommer hoppende der«. Hun forsvinder efterfølgende og kommer så med sine usammenhængende forklaringer«.

Men tager Samsine hjem med den Mokai-drikkende helt? Er hun HP utro, eller foregår det hele i hans hoved? Vi ved det ikke, men HP forsøger at finde svar, mens han fortæres af den altfortærende jalousi.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce