18-årig youtubestjerne slår igennem uden voksenfilter og kvinde kend din krop-redigering

18-årige Kristine Sloth kan ikke synge eller spille. Og hun er hverken skuespiller eller standupper. Når hun turnerer landet rundt og giver liveshows, er det for at fortælle om udflåd, om at dumpe til køreprøven, og i det hele taget hvordan det er at være en helt almindelig pige. Og det sælger. Både på YouTube og i virkeligheden.

Kultur
FOR ABONNENTER

»Jeg står p.t. i en situation, hvor jeg gerne vil lære at vaske hvidt tøj, men jeg ved ikke, hvilke knapper jeg skal trykke på«.

En af landets mest populære youtubere, Kristine Sloth, forbereder sit første liveshow. Showet hedder ’Både og, og hverken enten eller’, og det handler om alle de ’voksenting’, man skal lære, når man som hun er 18 år og står på tærsklen mellem at være barn og voksen. Og det med hvidvasken er et eksempel på en aktuel udfordring, der kan få plads i showet, som i løbet af maj kan opleves i Aarhus, Aalborg, Vejle, Odense og København.

»Det handler om alle de tanker, man gør sig, når man står på kanten. Skal jeg flytte hjemmefra, lære at brygge kaffe og lave mad? Hvordan indberetter man skat? Der kan man jo godt være sådan ’arj, jeg gider ikke være voksen’. På andre punkter vil man gerne tage verden med storm og prøve at bo for sig selv. Det er både-og-spørgsmål, alle på min alder står med. Samtidig handler det også om, hvordan jeg er vokset gennem det, jeg har lavet på YouTube. At man skal tro på sig selv, at man skal sætte sig mål og klappe sig selv på skulderen, hvis man når dem«.

Og Kristine Sloth kan godt klappe sig selv på skulderen. Hun begyndte som youtuber som 14-årig og har i dag knap 203.000 følgere på sin youtubekanal, 351.000 følgere på Instagram, og hendes vlogs (videologbøger) har ofte over 100.000 visninger og enkelte op imod en halv million.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce