Tegning: Philip Ytournel

Tegning: Philip Ytournel

Pia Kjærsgaard 20 år efter lov mod lussinger: Jeg kan godt tænke: »For pokker, kunne de dog ikke få sat den der skrigeunge lidt på plads?«

Søndag er det 20 år siden, at revselsesretten blev afskaffet. Hovedpersonerne på Christiansborg, Villy Søvndal og Pia Kjærsgaard, havde selv kendt børn, der blev slået, men de var uenige om definitionen på vold. Debatten udviklede sig til en kulturhistorisk værdikamp.

FOR ABONNENTER

Danmark 1950’erne:

Vi begynder fortællingen i midten af det 20. århundrede. De danske toppolitikere, der bliver hovedpersoner i kampen for og imod revselsesrettens afskaffelse, vokser op i 1950’erne. Villy Søvndal, senere SF’er,bliver født langt ude på landet i den sydlige del af den nuværende Struer Kommune, hvor nabobørnene bliver slået, og især nabosønnen tit får én på siden af hovedet.

»Vi syntes, at det var synd for ham. Men det var svært at blande sig i for os børn. Man går ikke hen til en voksen og siger: »Du skal lade være med at slå««.

Villy Søvndal bliver siden indædt modstander af forældres ret til at lægge hånd på deres børn, og han skal komme til at spille en aktiv rolle i lovændringen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce