Eva Madsen, som ønsker at være anonym, er den første i Politikens serie, der fortæller sin historie.
Foto: Martin Lehmann

Eva Madsen, som ønsker at være anonym, er den første i Politikens serie, der fortæller sin historie.

Kultur

Roskilde uden samtykke: »Vi gik ud af teltet og tog regntøj på. Jeg blev ved med at græde«

På Roskilde Festival udviskes de normale grænser i en rus af frihed, fest og musik. Men hvad sker der, når ens grænser bliver overtrådt? Hvert år bliver især kvinder udsat for seksuelle overgreb, voldtægt, krænkelser og sexisme på festivalen. I en ny serie giver vi ofrene ordet. Vi begynder med, at lade 27-årige Eva Madsen fortælle sin historie fra festivalen.

Kultur
FOR ABONNENTER

»Det var syvende gang i træk, jeg var på Roskilde Festival, og jeg var 22 år«.

»Det var den sidste festdag, og jeg ville bare feste igennem. Jeg var sammen med mine venner hele aftenen, og det endte med, at jeg blev rigtig fuld inde på musikpladsen. På et tidspunkt besluttede vi os for at gå hjem til lejren, og jeg kan huske, vi sad og hyggede os. Ud på natten gik vi ind i teltet. Vi lå rimelig tæt i et tremandstelt med hovederne væk fra indgangen. Normalt havde vi haft en hængelås med, men den aften brugte vi den ikke. Jeg faldt hurtigt i søvn«.

»På et tidspunkt vågnede jeg, fordi der skete et eller andet underligt i teltet. Først forstod jeg det ikke helt. Der var en aktivitet, der ikke gav nogen mening. Jeg åbnede øjnene og lukkede dem lidt igen, fordi jeg havde sovet en rigtig fuldemandssøvn. Så satte jeg mig op. Pludselig var jeg ansigt til ansigt med en lyshåret mand, der havde sine fingre oppe i mig«.

»Han havde lynet teltet op, åbnet min sovepose og hevet mine underbukser ned. Jeg aner ikke, hvor længe han havde været i gang med det. Han virkede, som om han blev forskrækket over at se mig vågne. Så skyndte han sig væk fra teltet. Så lynede jeg teltet op, tog mine underbukser på og lukkede soveposen. Til sidst lagde jeg mig til at sove igen«.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce