Hun er Indiens første kvindelige rapper. Fra hun var 13 år, skrev Manmeet Kaur i al hemmelighed på sin musik, når hun i virkeligheden skulle lave lektier.
Foto: Finn Frandsen

Hun er Indiens første kvindelige rapper. Fra hun var 13 år, skrev Manmeet Kaur i al hemmelighed på sin musik, når hun i virkeligheden skulle lave lektier.

Sex, medgift og kvindehad: Indiens første kvindelige rapper bryder alle regler og traditioner

I Indien, hvor kulturen ofte byder, at forældrene vælger alt fra børnenes studie til partner, har MC Manmeet Kaur, landets første kvindelige rapper, brudt alle regler og traditioner. Hendes sange handler om sex med en afdød amerikanskhiphopper, om indiske rapperes kvindehad og om hendes mor, der fysisk slog hende for at holde hende fra at rappe.

FOR ABONNENTER

Hun siger det i en sidebemærkning, sådan lidt henkastet.

»Enhver kvinde går en masse igennem i livet. Da jeg var 10 år, blev jeg voldtaget af en fyr i Punjab«, siger Manmeet Kaur, i sit hjemland også kendt som MC Kaur, Indiens første kvindelige rapper.

Hendes stemme er helt rolig og afklaret, og hun gestikulerer med hænderne, så hendes tatovering af den amerikanske hiphopper J Dillas navn kommer til syne på indersiden af hendes arm.

»Så i en meget tidlig alder hændte der mig noget drastisk. Men jeg nægter at blive gjort til et offer af den oplevelse. Det er normalt. Det sker for så mange indiske søstre, og det sker for din nabo. Alle kvinder har en eller anden historie at fortælle. Så jeg kan ikke føle mig alene eller spørge: Hvorfor skete det her for mig? Eller lade være med at stole på mænd, fordi jeg blev voldtaget for 15 år siden. Fuck det. Jeg har medlidenhed med mænd. De mangler viden, hvilket betyder, at de er fattige, og jeg er rig. Og jeg er nødt til at oplyse og give til dem, så vi opretholder balancen«, siger hun og stryger sit korte mørke hår om bag det ene øre.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr
 • »’Nordkaperen’ har tit været det afsæt, der satte folk i gang med at tænke tilværelsen på en ny måde«

  Mange hundreder har sejlet med Troels Kløvedal og selvfølgelig også hans fem børn, her fra 2001 med den yngste, Asbjørn, som i dag er 20 år og snart begynder på ’Skoleskibet Danmark’. En anden søn, tvværten Mikkel Beha Erichsen, vil også være kendt af tv-seere fra sine egne togter med sine sønner.

  Kaptajnen, forfatteren og fænomenet Troels Kløvedal er dødeligt syg af als.

  Han kan hverken spise, trække vejret eller tale. Skrive kan han dog stadig, og hans erindringer er netop udkommet.

  Politikens Nils Thorsen forspildte i sin ungdom en chance for at møde kaptajnen, men tog forleden revanche ansigt til ansigt i et usædvanligt interview med mundtlige spørgsmål og iPad-svar.

  Læs interviewet her. Eller hør Nils Thorsen læse det op.

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce