Amalie Bruun elsker at være ude. Sove under åben himmel på et skind. Bade om vinteren. Selv i høje hæle og kjole bestiger hun gerne et fjeld.
Foto: Henriette Dæhli

Amalie Bruun elsker at være ude. Sove under åben himmel på et skind. Bade om vinteren. Selv i høje hæle og kjole bestiger hun gerne et fjeld.

Myrkur Øksemorder vil genrejse stoltheden over Danmarks hedenske fortid

Musikeren Amalie Bruun har under sit alias Myrkur præsteret at gøre sig upopulær blandt folk på både højre- og venstrefløjen, blandt nogle feminister og i dele af metalmiljøet. Alt sammen, fordi hun egentlig gerne bare vil have lov til at være en kunstner i sin egen ret. Myrkur har netop udgivet sit andet anmelderroste album og har kørt Midtengland tyndt i en kassevogn for at promovere det. Vi tog med.

FOR ABONNENTER

Sort, sort, gråt.

Sort.

Læder og lærred.

T-shirts med navne som Satyricon, Decapitated og Myrkur.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr
 • »’Nordkaperen’ har tit været det afsæt, der satte folk i gang med at tænke tilværelsen på en ny måde«

  Mange hundreder har sejlet med Troels Kløvedal og selvfølgelig også hans fem børn, her fra 2001 med den yngste, Asbjørn, som i dag er 20 år og snart begynder på ’Skoleskibet Danmark’. En anden søn, tvværten Mikkel Beha Erichsen, vil også være kendt af tv-seere fra sine egne togter med sine sønner.

  Kaptajnen, forfatteren og fænomenet Troels Kløvedal er dødeligt syg af als.

  Han kan hverken spise, trække vejret eller tale. Skrive kan han dog stadig, og hans erindringer er netop udkommet.

  Politikens Nils Thorsen forspildte i sin ungdom en chance for at møde kaptajnen, men tog forleden revanche ansigt til ansigt i et usædvanligt interview med mundtlige spørgsmål og iPad-svar.

  Læs interviewet her. Eller hør Nils Thorsen læse det op.

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce