»Det er svært ikke at smile ad folk, der føler sig traumatiserede, 25 år efter at de fik et klask i røven.
Så må det godt nok være et helt særligt klask«, skriver filminstruktør Ole Bornedal blandt andet i et debatindlæg i Weekendavisen.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

»Det er svært ikke at smile ad folk, der føler sig traumatiserede, 25 år efter at de fik et klask i røven. Så må det godt nok være et helt særligt klask«, skriver filminstruktør Ole Bornedal blandt andet i et debatindlæg i Weekendavisen.

Kultur

Kulturkommentar: Nej, Bornedal, #MeToo handler ikke blot om 25 år gamle klask i røven. Sexchikane er et substantielt problem

#MeToo har tvunget os til at forholde os til den tabuiserede skyggeside af arbejdspladsens magtrelationer, skriver kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen i denne kommentar.

Kultur
FOR ABONNENTER

Der vil sikkert være læsere, som har fået nok af #MeToo og historier om magtfulde mænds krænkelser af kvinder.

Politiken og andre medier har været fulde af dem i ugevis. Jeg har selv skrevet flere kommentarer om fænomenet. Ole Bornedal kalder det i et debatindlæg i Weekendavisen for »inkvisitioner«.

Men det holder ikke op foreløbig, for både det prisme, vi betragter begivenhederne gennem, og magtrelationen mellem kønnene er i bevægelse.

I USA revurderer de Bill Clintons eskapader med #MeToo-brillen på. I Danmark, Sverige og senest Norge bringer medierne rundspørger, der viser, at et rystende stort antal kvindelige skuespillere har oplevet overgreb, de indtil nu har holdt for sig selv.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce