Jagten går ikke helt som planlagt i Aske Roses virtuost opbyggede sekvens, hvor jagten på den hvide kanin lokker en vred bjørn på banen.

Jagten går ikke helt som planlagt i Aske Roses virtuost opbyggede sekvens, hvor jagten på den hvide kanin lokker en vred bjørn på banen.

Kultur

Skæve tanker og streger: Mød de danske originaler, der nu er udlært i tegneserie

Første færdige kuld fra Danmarks første tegneserieuddannelse viser, at der trods skoletanken stadig er plads til vidt forskellige udtryk, skæve tanker og skæve streger.

Kultur
FOR ABONNENTER

Første årgang fra uddannelsen grafisk fortælling er udklækket. Man ser det for sig. En redefuld små tegnedrenge og -piger med æggeskaller i håret.

Nå nej, så primitivt vil man selvfølgelig næppe fremstille det, når man tilhører den første flyvefærdige årgang fra Danmarks første tegneserieuddannelse. I 2013 fik Danmark sin første tegneserieuddannelse. Professionsbacheloren i grafisk fortælling er en del af den toneangivende animationsskole i Viborg, der altså ikke længere udelukkende har fokus på de levende billeder.

Uddannelsen tager 4 år, og det betyder, at det første hold nu kan præsentere sig selv i afgangsantologien ’Gespenster og gevækster’. Selv om ambitionen på sigt er international, består det første hold med et par undtagelser af danske tegnefortællere.

Kun 7 af de 18 nye tegneseriebachelorer er af hankøn.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce