Teaterdirektør Jon Stephensen vil nu opføre DR's skrottede julekalender 'Jul i republikken.
Foto: Mik Eskestad (arkiv)

Teaterdirektør Jon Stephensen vil nu opføre DR's skrottede julekalender 'Jul i republikken.

Kultur

Aveny-T vil opføre skrottet DR-julekalender om kongefamilien som teaterstykke

Hvis teaterdirektøren Jon Stephensen får sin vilje, vil han opføre 'Jul i republikken' på Aveny-T allerede 17. december.

Kultur
FOR ABONNENTER

Sagen om den aflyste P1-julekalender tager nu en ny drejning, efter at teaterdirektør på københavnske Aveny-T, Jon Stephensen, onsdag har meldt ud, at han vil forsøge at få julekalenderen opført allerede 17. december. Det skriver DR.

DR aflyste radio-julekalenderen dagen inden premieren. Ifølge kulturdirektør hos DR, Tine Smedegaard Andersen, er forklaringen, at julekalenderen manglede kvalitet.

Instruktør Lotte Svendsen har derimod forklaret, at julekalenderen, hvor blandt andet Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og journalisten Georg Metz oprindeligt medvirkede, blev droppet, fordi den var for venstreorienteret. Og det er især det, der har fået Jon Stephensen til at interessere sig for kalenderen.

»Det synes mere som censur end kvalitetssikring, når DR har valgt ikke at få julekalenderen ud. Vi skal have sparket liv i debatten og se, hvad det her handler om, så vi kan finde ud af, om det er en overreaktion fra DR’s side, eller hvad det handler om. Personligt synes jeg, at julekalenderen lyder sjov«, siger han til DR.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce