Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Far til fire drukner under reality-show

32-årige familiefar fra Pakistan skulle svømme tværs over mudret sø med syv kilo på ryggen.

Gem til liste

Fire børn har mistet deres far, mens et reality-show er sikret masser af omtale.

32-årige Saad Khan fra Pakistan druknede, da han med en syv kilo tung rygsæk på ryggen forsøgte at svømme tværs over en sø i Thailand som led i et reality-show. Det skriver britiske Sky News.

Saad Khan var angiveligt en habil svømmer, men han døjede tilsyneladende med en sprunget hasesene, og mens tv-kameraerne snurrede lystigt, blev han pludselig trukket ned under søens overflade.

Lig fundet af dykkere
Og selv om både reality-showets andre deltagere og tv-holdet hurtigt kastede sig i vandet, var han ikke til at finde i den mudrede sø. Først timer senere blev hans lig fundet af en gruppe tilkaldte dykkere.

Det tragiske dødsfald fandt sted den 19. august, men det kom først til offentlighedens kendskab forleden, da kisten med Saad Khans lig ankom til hans hjem i Karachi i Pakistan.

Reality-showet var en del af et større reklamefremstød for en shampoo fra den internationale dagligvaregigant Unilever, som nu lover at støtte Saad Khans familie.

»Det er en forfærdelig tragedie. Vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe hr. Khans familie gennem denne svære tid«, siger Unilevers talsmand, Tim Johns, til Sky News.

Ekstra chance kostede Khan livet
For at føje spot til skade, var Saad Khan allerede røget ud af reality-showet inden dødsulykken. Han fik dog en ekstra chance for at gøre sig fortjent til at fortsætte, hvis han magtede at krydse søen med de mange kilo på ryggen.

Den chance kostede ham livet.

Ifølge Tim Johns er politiet i Bangkok stadig i gang med at efterforske de nærmere omstændigheder omkring dødsulykken. Han afviser, at Unilever har gjort noget galt. Reality-showet blev produceret for Unilever af et indisk selskab.

Dansk Robinson-deltager går til politiet
Det er langt fra første gang, at deltagerne i et reality-show udsættes for barske prøvelser.

I maj døde en deltager i den bulgarske udgave af Robinson af et hjertetilfælde under optagelser på Filippinerne.

Og i den seneste udgave af den danske Robinson har en af deltagerne netop politianmeldt showets bagmænd efter at have fået en voldsom depression ovenpå optagelserne, hvor hun efter eget udsagn blev fysisk og psykisk nedbrudt og nægtet den lægehjælp, som hun havde behov for.

PolitikenPlus
 • Ilt Fuck genbrug, fuck el-biler, fuck energibesparende fucking el-pærer! Medmindre uddannede, omsorgsfulde mennesker som os holder op med at lave børn, så er verden totalt fucking fucked.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 130 kr. Køb
 • Brahms & Sjostakovitj Den franske violinvirtuos Renaud Capucon er solist i Brahms' romantiske Violinkoncert. Sjostakovitjs 1. Symfoni er et af historiens mest overlegne debutværker, skrevet af et nyskabende og flabet geni.

  Pluspris fra 128 kr. Alm. pris fra 180 kr. Køb
 • Favntag En storbykomedie om håb, tab og frihed.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Asteroiden Oplev den internationale teaterfestival Asteroiden i den hyggelige natur på spidsen af Refshaleøen.

  Pluspris 225 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
 • Anne-Cathrine Riebnitzsky Erotiske noveller, global kamp for demokrati og tolkning på russisk. Den forfatteruddannede Anne-Cathrine Riebnitzsky har været genremæssigt vidt omkring inden hun i 2013 fik De Gyldne Laurbær.

  Pluspris 156 kr. Alm. pris 195 kr. Køb