Nejtak. Larssons kæreste gennem 30 år kan ikke acceptere tilbuddet om at blive købt ud af boet formedelst knap 15 mio. kr. (arkivfoto af Stieg Larsson, der døde 9. november 2004.
Foto: David Lagerlöf/Expo

Nejtak. Larssons kæreste gennem 30 år kan ikke acceptere tilbuddet om at blive købt ud af boet formedelst knap 15 mio. kr. (arkivfoto af Stieg Larsson, der døde 9. november 2004.

Bøger

Stieg Larssons kæreste siger nej til 15 mio.

Den bitre strid om krimiforfatter Stieg Larssons millionarv fortsætter.

Bøger

Den afdøde svenske succesforfatter Stig Larssons samlever, Eva Gabrielsson, har sagt nej tak til 20 millioner svenske kroner (14,2 millioner danske kroner), som forfatterens bror og far har tilbudt hende for at få afsluttet en bitter strid om en millionarv.

Det oplyser Stig Larssons bror, Joakim Larsson.

LÆS ARTIKEL

Stig Larsson har efter sin død indtjent millionbeløb på sin romantrilogi Millennium.

Hadsk debat
Den er solgt i 20 millioner eksemplarer alene i Europa, og svenske medier anslår en indtjening på op mod 100 millioner danske kroner.

Efter forfatterens død opstod der i svenske medier en hadsk debat om de retmæssige arvtagere til hans arv.

Juridisk stod broderen og faderen som de eneste arvtager, eftersom Stig Larsson og Eva Gabrielsson hverken var gift eller havde skrevet testamente.

De boede sammen i 30 år.

Fælles pension
Eva Gabrielsson har forklaret, at Stig Larsson sagde, at hans bogmanuskript var deres fælles pension.

Årsagen til, at de to aldrig giftede sig, var, at Stig Larsson ville beskytte sin samlever, efter at han i avisen Expo havde kortlagt svenske nazister.

Broderen og faderen har til svenske medier sagt, at de gav Eva Gabrielsson tilbuddet på 20 millioner kroner, for at hun kunne få et godt liv, og at de er trætte af at fremstå som 'bad guys'.

Eva Gabrielsson vil ikke kommentere oplysningerne. Hendes advokat siger, at forhandlinger ikke skal ske i svenske medier.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce