myldretidsbibliotek. Hvidovre foreslår biblioteker på kommunens s-togsstationer.
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

myldretidsbibliotek. Hvidovre foreslår biblioteker på kommunens s-togsstationer.

Bøger

DSB vil have biblioteker på S-togsstationer

Et forslag fra Hvidovre Kommune vil tilbyde togpassagerer lånebøger til rejsen.

Bøger

Lån en bog på S-togsstationen. Det er tanken bag et såkaldt myldretidsbibliotek.

Idéen går ud på, at kommunale biblioteker langs S-togsnettet skal leje sig ind i ledige lokaler på stationerne, forklarer idékvinden Henriette Ritz Kylmann fra Hvidovrebibliotekerne:

»Biblioteket har rigtig mange venner, og hvis vi kan være, hvor folk er, og de er i høj grad på stationerne, så har folk noget godt at bruge ventetiden på«, siger hun til DR København.

Idekvinden: »Det er en god ide« DSB S-tog finder idéen interessant, men forhandlinger med Hvidovre Kommune om myldretidsbiblioteker på Friheden og Hvidovre Station har ikke ført til noget.

Idéen er for god til at blive lagt i skuffen, mener Henriette Ritz Kylmann.

»Jeg har tænkt meget over, om det her kun er en god idé, fordi det er min idé. Men det ér en god idé. Der er masser af S-togsstationer at vælge imellem. Og der er masser af kommuner med biblioteker, som har brug for at komme ud tiil folket. Det her er en oplagt mulighed, som andre skal gøre brug af«, siger hun.

Ideen lever stadig

Og selv om myldretidsbiblioteker ikke ser ud til at blive en realitet i Hvidovre, så har DSB S-tog da heller ikke opgivet, siger afdelingschef Anne Pilegaard:

»Vi gør opmærksom på idéen og mulighederne, når vi alligevel skal renovere stationer rundt omkring. Der er det jo oplagt at forhøre sig hos kommunerne. Hvis vi kunne få noget aktivitet ind i de tomme bygninger, der findes på nogle af stationerne, så ville det være en rigtig god løsning«, siger hun til DR København.

DSB forhandler i øjeblikket med blandt andet Herlev Kommune, men foreløbig er der ingen aftaler på plads, oplyser Anne Pilegaard.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce