Mads Brügger så historien i den danskargentinske playboy Pierre Flensborg, og det blev starten til bogen '11.11.11' - den dag Pierre blev anholdt i Mexico City.
Foto: Martin Lehmann

Mads Brügger så historien i den danskargentinske playboy Pierre Flensborg, og det blev starten til bogen '11.11.11' - den dag Pierre blev anholdt i Mexico City.

Bøger

Anmelderen måtte google, om det virkelig kunne passe: Mads Brüggers nye bog er vanvittig, men metoden ikke helt clean

Mads Brügger har skrevet en bog om en utrolig karakter, som det nærmest ikke er til at tro på findes.

Bøger
FOR ABONNENTER

Jeg har altid været på samme tid fascineret og frastødt af folk, som på patologisk vis svindler og lyver sig hele vejen til tops i det økonomiske system. Stein Bagger, Champagnedrengen, den slags. Folk, som kan komme fra bunden af samfundet og pludselig stå på Buckingham Palace og trykke hånd med prins Harry. Indtil det en dag går galt, og alle kan se, at den pågældende person ikke har noget tøj på, eller nogen penge. En sådan person virker forretningsmanden Pierre Christian Flensborg til at være, hovedpersonen i journalist, dokumentarist og programchef Mads Brüggers nye bog, ’11.11.11’.

Titlen henviser til den dato, hvor Pierre bliver anholdt i Mexico City, mistænkt for at have været med til at udtænke en plan, som går ud på at smugle en af Gaddafis sønner, Saadi, fra eksil i Niger og ind i Mexico. Den anholdelse når også de danske medier, i hvert fald formiddagspressen, og den fanger også Brüggers interesse, som med tiden fører til, at han tager kontakt til og begynder at interviewe Pierre Flensborg, da han kommer til Danmark efter at have siddet næsten to år i et mexicansk fængsel.

Og så ruller det! Hvad enten Mads Brügger før har været i Nordkorea eller Den Centralafrikanske Republik, har han aldrig været bleg for at sætte sig selv på spil, sløre grænsen mellem fiktion og fakta og også forene det kulørte og det kritiske. Således også her, om end det er mindre kontroversielt og mindre livsfarligt. Under alle omstændigheder bedriver han heller ikke denne gang traditionel journalistik. Der opklares ikke rigtig noget, men der oprulles et spektakulært hændelsesforløb, som helt til sidst stadig står hen i det uvisse.

Var Pierre Flensborg uskyldig? Havde denne playboy, der levede et luksuriøst liv i Houston, overhovedet en krone på lommen? Hvad skete der de dage dér i november 2011, hvor også indenrigsminister José Francisco Blake Mora styrtede ned i et fly? Hvad var Gaddafis søns rolle? Den canadiske stat og firmaet SNC-Lavalin? Narkokartellerne og den famøse war on drugs lanceret af præsident Calderon i 2006?

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce