Bøger

6 hjerter: Tag med på ekspedition ind i hjernen på et selvhadende geni

Chris Ware har gjort det igen. Den amerikanske tegneserieskaber har skabt et monumentalt og monomant storværk om sig selv og sin egen kunst. ’Monograph’ er både dybt fascinerende og fortumlet.

Bøger
FOR ABONNENTER

Amerikanske Chris Ware er indbegrebet af en ’litterær’ serieskaber. Hans bøger, der – langt fra tegneseriestereotyper om muskelsvulmende superhelte – næsten altid handler om ’almindelige mennesker’ og deres dagligdag, er komplekst fortalt i både tekst og billeder.

Og så er han nok det tætteste, man kommer på et nulevende geni i tegneserieverdenen. Han ville givetvis omkomme af forlegenhed, hvis nogen – f.eks. en begejstret skribent – skulle komme til at kalde ham netop dét.

Men Chris Wares exceptionelle æstetiske sans, hans monomane tilgang til sit stof og hans millimeterpræcise, diagramagtige streg har været med til at sætte nye standarder for, hvad tegneserien kan – og kan være.

Hans seneste bog er også han største, både i dimensioner og idé. Og det siger ikke så lidt, når den forrige udgivelse var et enormt bokssæt med 14 forskellige bogobjekter i.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce