Jesusbarnet er biperson i denne historie om kroknægten Boaz og katten Jetro
Illustration: Kamilla Wichmann

Jesusbarnet er biperson i denne historie om kroknægten Boaz og katten Jetro

Bøger

Pruttepulver, grødræv og andre farlige bæster: Her er fem fine julebøger for de mindste

Steffen Larsen anmelder fem børnebøger af blandt andre Astrid Lindgren, Jo Nesbø og Bjarne Reuter.

Bøger
FOR ABONNENTER

Engang fortalte Bjarne Reuter om Buster fra Brønshøj, der skaffede spædbarnet Sigrid II til kirkens krybbespil i stedet for en gummikrokodille.

Nu er han blevet klogere, ham Bjarne! Nu ved han, at det lille barn i krybben er en dreng, som får navnet Jesus. Barnets forældre skynder sig at komme ud af byen Betlehem, fordi kongens soldater går rundt og slår alle de nyfødte drengebørn ihjel på grund af den nye stjerne oppe på nattehimlen.

Bjarne Reuter opdigter kro- og staldejerens søn, som hedder Boaz og har en kat, der hedder Jetro. Katten er løbet hjemmefra og har lagt sig til rette neden under kongens bærestol. Kongen hedder Herodes. Han er opblæst, ond og har meget tynde ankler.

Så møder dreng og kat en højgravid kvinde og hendes mand og et æsel, de får lov at hvile og føde i stalden. Senere møder han en flok hyrder på marken og tre ældre herrer, som siger, de kommer østfra. Så er der ikke et øje tørt. Især ikke når Kamilla Wichmann illustrerer bogen så varmt og loddent og solidarisk i nattens egne farver. Sikke en nat! Sikke en historie!

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce