En skydeklar Signe Parkins laver rav i den i sin nye tegnebog.
Foto: Fra bogen

En skydeklar Signe Parkins laver rav i den i sin nye tegnebog.

Bøger

Fem hjerter: Hver tegning i Signe Parkins smukt snurrige bog er - efter lidt fordøjelse - en ren fornøjelse

Hver tegning i ’Tusindfryd’ er en associationsleg på smukt kunstnerisk niveau. Den æggende og fantasifulde udgivelse fra Signe Parkins markerer samtidig afslutningen på forlaget Aben Malers udgivelsesrække.

Bøger
FOR ABONNENTER

Få inkarnerer mere radikalt end Signe Parkins det kønslige nybrud i dansk tegneseriekunst. Fra den mindste tegnede detalje til den mest ophøjede foragt for et potent narrativt drive er den piberygende tegnepoet Signe Parkins hunkøn i hånd og ånd. Og ikke kun fordi det første ord i ’Tusindfryd’ er »erogen« og rimer på »tusindben«. Tegnet som et kvindeinsekt med 21 kusser mellem dobbelt så mange spredte tusindben.

Signe Parkins fik efter flere mere eller mindre selvbestaltede udgivelser i 2015 et slags gennembrud med det tegnede dagbogsværk ’Signe Parkins & Drawings’. ’Tusindfryd’ viderefører stil og fortælleteknik med endnu mere skarp signatur og med en dogmeregel som kreativ ramme om den velsignede fantasi.

For to år siden fandt Signe Parkins en lilla garderobebillet med nummer 144. Sådan en, de fleste ville smide i skraldebøtten uden at tænke nærmere over det. Men Parkins tog det som et tegn – i det mindste en åbning.

Hun besluttede sig for at lave 144 tegninger. Snart begyndte tegningerne at rime, og så blev det for alvor vildt. For ét er at kunne rime snildt. Noget andet er det at lade ord og tegninger indgå i en slags associationsleg, hvor kun fantasien sætter grænser, men kun nødig gør det.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce