Annonce
Annonce
Faglitteratur For abonnenter

Portræt-bog om Fritz Schur læner sig op ad injurier

'Kammerherrens nye klæder' stiller spørgsmålet: Har Fritz Schur købt sig til sine positioner?

Schur, Schur, Schur, lille Fritz, omkring.

Ganske som den flittige bi (den kommer vi tilbage til) i børnesangen har Fritz Schur sat sig som en dronning (hende kommer vi også tilbage til) midt i blomsten, suget den søde nektar til sig og er fløjet hjem med sit bytte, dog ikke til cellen, men til huset Christiansholm, som han insisterer på at kalde et slot (og det kommer vi sørme også tilbage til).

Fritz Schur er ikke en mand, der er alment kendt – og det er han også bedøvende ligeglad med, måske endda lettet over.

For den snart 61-årige erhvervsmand har brugt tyve år på at blive bonkammerat med dronningen, prins Henrik og kronprinsparret, resterne af den danske adel og andre fra samfundets øverste lag samt ledende politikere, ikke mindst fra Venstre og især Anders Fogh Rasmussen.

Det begyndte med en godsvogn med lokumsruller
Det er i den grad lykkedes.

Schur er nærmest husven på Amalienborg og kongeskib og blev få år efter sit indledende bekendtskab med kongehuset udnævnt til kammerherre med uniform og hele pibetøjet. På den kommercielle front sidder han som formand for tre kæmpe statsselskaber: SAS, PostNord og Dong Energy.

LÆS OGSÅRegeringen forgylder Venstre vigtige pengeindsamler

Og hvordan i alverden er det lykkedes for Fritz Schur at gnubbe sig ind i både kongehus og erhvervspolitik, når han som ung overtog en falleret papirfabrik fra sin ligeledes fallerede far?

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce