Annonce
Annonce
Faglitteratur For abonnenter

Snapsen flyder gavmildt i fortælleglad brændevinsbog

Smukt illustreret bog om brændevin vil pynte på ethvert sofabord.

Der er ikke langt mellem snapsene i Bjarne Nielsen Brovsts bog om krydderbrændevin.

Når forfatteren tager os i hånden på sin færd gennem den danske natur på jagt efter ingredienser til de gyldne dråber, smager vi på over halvtreds recepter på kryddersnaps.

LÆS OGSÅSnapsemageren bekæmper kommen

Det personlige aftryk er vigtigt – der skal kunne fortælles historier og trækkes tråde bagud, når man sidder bænket omkring frokostbordet og skænker op af den livgivende aqua vitae. Og fortælle historier, det kan Bjarne Nielsen Brovst.

Snaps ledsaget af digt

Han er en af landets flittigste foredragsholdere og har et stort forfatterskab bag sig med bl.a. bøger om Karen Blixen og Kaj Munk.

Så når den sødmefyldte skovmærkesnaps skal laves, skal urten naturligvis stamme fra Ewalds Høj på Rungstedlund, og de blåduggede slåenbær helst plukkes ved Issehoved på Samsø med behørig reverens til Thorkild Bjørnvig.

Og kryddersnapsen lavet på hyld smager ekstra godt ledsaget af oplæsning af Johannes V. Jensens sansemættede digt ’Ved frokosten’!

Og sandt er det, vil jeg mene, at den hjemmelavede kryddersnaps kan vække det forbigangne til live, som ingen anden spiritus kan det. Dufterindringen er en vældig kraft, der kan føre én tilbage til steder og begivenheder, man for længst troede begravet i glemsel.

LÆS OGSÅJulesilden svømmer i nye vande

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce