Annonce
Annonce
Faglitteratur For abonnenter

Monumental biografi afslører Springsteens dæmoner

Imponerende værk spejler New Jerseys sejeste cowboybukser i samtidens USA.

Djævlen sidder i detaljen, siges det.

En hidsig og overset lille fyr, der råber op og altid er klar til at vælte hele læsset. Hvis der er et gran af sandhed i dét udsagn, er Peter Ames Carlins informationsmættede, velskrevne og overbevisende komponerede værk om Bruce Springsteen en djævleblændt god biografi.

LÆS OGSÅRygter: Springsteen kommer til Parken

Med et mesterligt overblik og en fornem dynamik mellem de store linjer i den amerikanske samtid og de indre knuder i en af de store amerikanske fortællere har Carlin skrevet en bog, der har indgået en pagt med fanden selv og fået sin tekst til helt nede i detaljen at svinge som ’The E Street Shuffle’.

Hvis man vil vide alt om, hvordan og ikke mindst hvorfor Bruce Springsteen blev til den, han er i dag, behøver man ikke lede videre.

The Boss
Har du læst en bog eller to om Springsten, kender du historierne. Carlin holder sig til kronologien og beretter om enspænderen i skolen, der blev en lokal rockstjerne i New Jersey, skubbede sit band i baggrunden for selv at stå forrest i spotlyset. Som The Boss.

Han var tidligt et ’romerlys’ på en scene, men først med 1975-albummet ’Born to Run’ blev Springsteen den afgørende musiker i USA og siden i hele verden, der tog et par dyk ind i både de personlige og amerikanske skygger med ’Darkness on The Edge of Town’ og ’Nebraska’, før myten, manden og musikeren smeltede sammen som megatjernen Bruce Springsteen med ’Born in the U.S.A.’ i 1984.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce