Der er brug for nørdede kvinder

Der mangler kvinder inden for teknologibranchen. Det gør der altså, mener it-journalist Dorte Toft.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Tag ikke fejl.

Ligestillingen har det skidt i Danmark – rigtig skidt. Helt slemt ser det ud, hvis man bevæger sig ind i naturvidenskabens verden, ind på universiteternes såkaldt ’hårde’ uddannelser, hvor en mand er en mand, og en kvinde er stort set ikke-eksisterende.

Her ligger Danmark helt i bund. Kun én kvindelig fysikprofessor i hele landet er, hvad vi kan skamme os over. Og så er vi slet ikke begyndt at fortælle om den systematiske mangel på kvinder blandt både studerende og forskere.

Dorte Toft er på en vigtig mission
Men er det nu så slemt, kan man spørge. Ja, mener it-journalist Dorte Toft i sin nye bog, ’Lykkelig i nørdland’. Det var hende, der som it-blogger for berlingske.dk blev kendt for sin rolle i afsløringen af Stein Baggers hokuspokus-firma, IT Factory.

Når kvinder ikke uddanner sig til teknologiudviklere og softwareingeniører, er det nemlig ikke bare til skade for dem selv, men også for samfundet. Hævder Dorte Toft.
Dette er grundfortællingen i en ujævn debatbog, der genremæssigt kommer vidt omkring med både portrætter, interview, journalistiske analyser og rendyrket kommentar. Halvdelen af bogen har andre skrevet, selv om det er Dorte Tofts navn alene, der står på omslaget. Mærkeligt, men det må hun jo selv om.

Men man skal, som nævnt, ikke tage fejl. Dorte Toft er på en vigtig mission.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce