Udsatte.  Kvinder i den muslimske del af verden bliver udsat for vold, mord og voldtægter, skriver Lars Hedegaard. Det bliver de desværre overalt  i verden. Men det lader ikke til at  interessere forfatteren.  Foto: Jens Dresling
Foto: JENS DRESLING (arkivfoto)

Udsatte. Kvinder i den muslimske del af verden bliver udsat for vold, mord og voldtægter, skriver Lars Hedegaard. Det bliver de desværre overalt i verden. Men det lader ikke til at interessere forfatteren. Foto: Jens Dresling

Faglitteratur

Islamkritisk bog er komplet unuanceret

Lars Hedegaard har sympatisk ærinde, men fremstillingen er ensidig.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Trykkefrihedsselskabets Bibliotek udgiver nu endnu en islamkritisk bog.

Forfatteren er den kontroversielle historiker og debattør Lars Hedegaard, og emnet er bestemt også meget kontroversielt og meget alvorligt, nemlig synet på og behandlingen af kvinder i det, Hedegaard temmelig konsekvent kalder »Islams Hus«.

Islams Hus er ikke et sted eller en region, men ganske enkelt dér, hvor islamisk lov gælder og bliver praktiseret, f.eks. blandt muslimske minoriteter i vestlige samfund, der forsøger at fastholde (eller implementere) sharia.

Titlen, ’Muhammeds piger’, der minder lidt om ’Stripperkongens piger’, er bevidst provokerende og signalerer blandt andet, at muslimske mænd gerne må tage flere koner, og at disse koner gerne må være mindreårige piger.

Med undertitlen sætter Hedegaard polemisk trumf på: ’Vold, mord og voldtægter i Islams Hus’. Det er altså denne skæbne, forstår man, der bliver Muhammeds piger til del i Islams Hus.

Kvinder i den muslimske verden bliver udsat for vold, mord og voldtægter. Det bliver de jo desværre overalt i verden, kunne man sige, men det er imidlertid ikke Hedegaards primære hensigt blot at dokumentere, at kvindemishandling er mere udbredt i »Islams Hus« end i Vesten.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce