kødkrig. Man er, hvad man spiser, og det betyder ifølge den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer, at enhver, der spiser mad fra det industrialiserede landbrug, deltager i en brutal krigsførelse mod dyr. Arkivfoto: Bebeto Matthews/AP

kødkrig. Man er, hvad man spiser, og det betyder ifølge den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer, at enhver, der spiser mad fra det industrialiserede landbrug, deltager i en brutal krigsførelse mod dyr. Arkivfoto: Bebeto Matthews/AP

Succesforfatter går til angreb på kødspisere

Jonathan Safran Foer tegner skræmmende portræt af vores forhold til dyr.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Der var engang en gris i 1700-tallets England, der havde lært at åbne døren til sin sti.

På sin vej ud åbnede den også altid dørene til de andre grises stier, inden den begav sig af sted til en fjernt beliggende gård, hvor der var en orne.

Efter at være blevet ’betjent’ gik soen hjemover, igen alene.

Historien er den eneste, der er bare en lille bitte smule sjov i Jonathan Safran Foers skræmmende portræt af, hvilket forhold vi mennesker har fået til dyr, siden det industrialiserede landbrug blev en realitet i midten af det 20. århundrede.

Og så er historien jo slet ikke så munter endda, for den lystne sos intelligens minder om, hvilken enorm evne til fortrængning vi har måttet udvikle i forhold til svinet, dette store pattedyr, som er mindst lige så intelligent som hunden, menneskets bedste ven.
Foers første fagbog

’Om at spise dyr’ er romanforfatteren Jonathan Safran Foers første ikkeskønlitterære bog, men blandingen af reportage, interview, klassisk undersøgende journalistik og filosoferen rammer sin læser lige så rent.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce