Oprør. Demonstrationerne på Maidan-pladsen i Kijev endte blodigt, men styret faldt. Om det ender med en ukrainsk retsstat, er fortsat uklart.
Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Oprør. Demonstrationerne på Maidan-pladsen i Kijev endte blodigt, men styret faldt. Om det ender med en ukrainsk retsstat, er fortsat uklart.

Faglitteratur

Anmeldelse af syv bøger: Hvad sker der i Ukraine? Findes landet overhovedet?

Her er syv bøger, der giver et bredt overblik over Ukraines situation.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Hvorfor snakker I så meget om at forstå Rusland og Putin?

Hvorfor taler ingen om at forstå Ukraine og ukrainerne? Hvorfor har det fredelige og politisk korrekte Europa større forståelse for aggressoren end for aggressionens ofre?

Spørgeren er den ukrainske forfatter Jurij Andrukhovitj, og temaet gennemspilles i de bøger, der efterhånden er begyndt at komme om oprøret i Ukraine og konsekvenserne for Europa. Desværre endnu ikke på dansk.

Det er også netop gennemspillet på topmøde efter topmøde og fredsmøde efter fredsmøde. Sluterklæringerne er ofte hyggelæsning for præsident Vladimir Putin, der har genindført gammeldags magtpolitik.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Præsidenten der både var sort og hvid

  US President Barack Obama walks on stage to begin speaking at the Stavros Niarchos Foundation Cultural Center in Athens, Wednesday, Nov. 16, 2016. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
  Politikens Poptillæg:

  Selvom Obama var USAs første sorte præsident, havde han store problemer med for alvor at omfavne den udsatte sorte del af befolkningen. Politikens Poptillæg evaluerer Obamas kulturelle betydning for et land i dyb splittelse.

  Vil du ha' mere Politikens Poptillæg? Find det her.

Annonce