hurtig. Suzy Favor Hamilton har netop vundet et løb. (1999).
Foto: John Bazemore/AP

hurtig. Suzy Favor Hamilton har netop vundet et løb. (1999).

Faglitteratur

Bog om prostitueret OL-løber føles mest som et forsvar

Suzy Favor Hamiltons selvbiografi 'Sexløberen' om en kulørt tilværelse med OL og prostitution føles mest som et forsvarsskrift.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

En tidligere elitesportsudøver og OL-deltager, der lider af en bipolar sindslidelse og gør karriere som luksus-escort, indtil hun afsløres af den kulørte presse; det lyder som plottet i en knaldroman, men faktisk er det en virkelig historie, der udfoldes i Suzy Favor Hamiltons selvbiografi, ’Sexløberen’. Bogen indeholder

da også mange underholdende og til tider spændende passager, men rigtig vedkommende bliver den aldrig.

Bogens engelske undertitel er ’A life spent running from madness’, og fra bogens første sider får man den opfattelse, at Hamiltons imponerende præstationer i løbeskoene er et forsøg på at komme væk fra hjemstaten Wisconsin, fra familien, den dominerende far og de mange tabuer, der omgærder storebrorens sindslidelse og senere selvmord.

’Hvad løb jeg fra?’ synes at være det spørgsmål, der gennemsyrer bogen; både sporten og prostitutionen fungerer som eskapisme for ’den pæne pige fra Wisconsin’, som Hamilton gentagne gange benævner sig selv.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

    Kan man føde på en rasteplads?

    En decembermorgen for over to år siden fødte Gitte Bussey sin lille datter Nelly i bilen på en rasteplads på vej til hospitalet i Herning. I Politikens podcastserie Plus En kan du høre historien om den vilde rastepladsfødsel.

Annonce