Annonce
Annonce
Skønlitteratur For abonnenter

Ken Follett om sine læsere: »Jeg vil have dem til at slukke for tv'et«

Succesfofatteren vil både underholde og lade læserne blive lidt klogere på historien.

Ken Follett er i højt humør under sit korte besøg i København, og hvem ville ikke være det, hvis man havde solgt 130 millioner bøger?

Den kendte waliser er en af verdens mest læste forfattere, men ikke på grund af de thrillere han slog sig op på, men derimod på grund af historiske romaner, hvis handling bare fortsætter og fortsætter, senest i den næsten 1.000 sider lange ’Verdens vinter’, som endda kun er andet bind ud af tre, hvor Follett ruller den dramatiske historie om det 20. århundrede ud i fiktionsform.

LÆS ANMELDELSEBestsellerforfatter skriver med sukkerglaseret bid

»Det er jo både din historie og min historie, ligesom det er vores forældres historie«, siger forfatteren som forklaring på, hvorfor forfattere og historikere fra Geert Mak og Jan Guillou til Eric Hobsbawm har kastet sig over perioden.

Det var i øvrigt ved genlæsningen af Eric Hobsbawms 'Ekstremernes århundrede', at det for alvor stod klart for Follett, hvad hans nye romaner skulle handle om - perioden fra udbruddet af Første Verdenskrig i 1914 til afslutningen på den kolde krig, måske de mest dramatiske 75-80 år i verdenshistorien.

LÆS OGSÅPortræt: Ken Folletts fanskare er immun overfor højpandede kritikere

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce