Annonce
Annonce
Skønlitteratur For abonnenter

Succesforfatters mursten er en af årets bedste amerikanske udgivelser

Michael Chabons seneste bog er som at læse en rigtig god film.

Siden Michael Chabon debuterede som 25-årig med ’Pittsburgh-mysterierne’ – en ret fremragende fortælling om en ung mands første sommer efter universitetet og hans forsøg på at slippe ud af sin dominerende fars skygge – har identitet været det tematiske omdrejningspunkt i forfatterskabet.

I den første roman var det ikke mindst seksuel og personlig identitet, det drejede sig om, men siden hen i forfatterskabet er perspektivet højnet til også at omfatte det etniske niveau.

LÆS OGSÅAmerikansk stjerneforfatter finder værdi i den kritiske nostalgi

Og de seneste to i alle henseender tunge romaner fra den nu snart halvtreds år unge forfatter – nemlig ’Den utrolige historie om Kavalier & Clay’ og ’Det Jiddische Politiforbund’ – har fokuseret på jødisk kulturel identitet med henholdsvis den moderne tegneseries tilblivelseshistorie og en fiffig kriminalistisk Kristus-fortælling som omdrejningspunkt.

Med ’Telegraph Avenue’, der udspiller sig i Oakland i Californien for ikke så frygtelig længe siden, tager han atter dette tema op og bruger det til at undersøge, hvordan vores etnicitet og dens populærkulturelle forgreninger påvirker os i omgangen med hinanden.

Smukke tabere
De centrale karakterer er to par, Gwen og Archy og Nat og Aviva, der er henholdsvis sorte og jødiske.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce