Foto: Pr-foto
Design

Ugens kiksede design: Hvad skal vi egentlig med firkantede håndvaske? Vasker arkitekter aldrig hænder?

Firkantede håndvaske er gode i laboratorier og på værksteder, hvor ting skal stå i blød. Nu har vi dem også derhjemme, selv om de ikke er til at holde rene, skriver Lars Hedebo i denne klumme.

Design
FOR ABONNENTER

Det er ikke kun i denne uge, at sådan en firkantet vask er lidt kikset. Det er den hver uge, men nu er det ligesom tid til at bringe det op.

Jeg tror nemlig ikke, at jeg er den eneste, der på et tidspunkt har forelsket mig i sådan en laboratorievask og installeret den på mit badeværelse. En firkantet stor vask er nemlig både pæn og cool, og man kan godt føle sig lidt som en gammel fysiklærer, når man vasker hænder i sådan en vask.

Men den er virkelig svær at holde ren. Snavs som sæberester og barberskum sætter sig i hjørnerne, og det betyder, at sådan en firkantet vask nemt kommer til at se lidt nusset ud.

I løbet af de seneste ti år har vi set en opblomstring af det industrielle look i boligen, hvilket betyder, at vi har indrettet os med gamle gadelamper, store plankeborde, metalstole og rustikke materialer. På badeværelset har vi fået kæmpe brusehoveder, hvor vandet vælter ned over os, som stod vi midt i Niagara-vandfaldene, skraldespande fra firmaet Vipp, der faktisk er skabt til en arbejdsplads, og altså også firkantede håndvaske. I stort set alt nybyggeri finder man de firkantede håndvaske. Vasker arkitekter aldrig hænder?

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce