Annonce
Annonce
Kultur

Sådan så verden ud sidste år: Så vild, så voldsom, så mærkelig – og så smuk

På World Press Photo-udstillingen i Politikens Hus kan man fra 30. september til 20. oktober opleve nogle af verdens allerbedste pressefotografier.

Praktisk information

Udstillingen World Press Photo ’16 - samt en udstilling af Politikens egne fotografer.

Tid og sted:
30. september – 20. oktober 2016
Pressen, Politikens Hus, Rådhuspladsen 37, København V

 • Mandag-tirsdag: 9-18
 • Onsdag, torsdag og fredag: 9-21
 • Lørdag-søndag: 11-18
 • Specielt for hverdage efterårsferie uge 42: Åbning kl. 13

Skoleklasser:

 • Mandag - fredag kl. 9-13 er forbeholdt skoleklasser.
 • Der er tidsbestilling på www.politikenbillet.dk/wpp for skoleklasser, og vi beder skoler besøge udstillingen inden for dette tidsrum. Spørgsmål vedrørende skolebesøg, skriv til wpp@pol.dk

Billetpriser forsalg:
Billetter købes i forsalg på www.politikenbillet.dk/wpp fra ultimo august.

 • Voksne 100 kr. + gebyr 10 kr.
 • Pluspris 50 kr. + gebyr 10 kr. (Pluspris er for Politiken abonnenter)
 • Studerende 50 kr. + gebyr 10 kr.
 • Børn under 12 år - gratis ifølge med voksen
 • Børn mellem 12 og 18 år 30 kr. + gebyr 10 kr.
 • Skoleklasser 25 kr. pr. elev + gebyr 5 kr. (EAN)

Billetpriser i døren:

 • Voksne 110 kr. (almindelig entré)
 • Pluspris 60 kr. (Pluspris er for Politiken abonnenter)
 • Studerende 60 kr.
 • Børn under 12 år - gratis ifølge med voksen
 • Skoleklasser 30 kr. pr. elev - se ovenstående vedr. forsalg til skoleklasser
 • Børn mellem 12 og 18 år 40 kr.

Gratis undervisningsmateriale

Lærer- og elevhæfte - rettet mod folkeskolens øverste klassetrin kan downloades her:

Læs mere på worldpressphoto.org

Måske er pigtråden det første, man ser. Eller mandens blik. Eller de bløde konturer af et lille barn i midten af billedet.

Men, indrømmet: Mange vil nok først og fremmest bide mærke i, hvor sløret og uskarpt billedet er.

Især når man tager i betragtning, at det i februar i år blev kåret til verdens bedste pressefotografi – World Press Photo of the Year.

Den enkle forklaring er, at fotografiet er taget om natten.

I al hast.

Og kun ved brug af månelys.

I august sidste år fulgte vinderfotografen, australieren Warren Richardson, en stor gruppe flygtninge, der på deres vej gennem op gennem Europa var nået til grænsen mellem Serbien og Ungarn. Klokken var 3 om morgenen, og de var desperate for at bryde igennem det kontroversielle grænsehegn og videre ind i EU uden at blive opdaget af det ungarske politi.

»Jeg kunne ikke bruge blitz i en situation, hvor politiet forsøgte at finde disse mennesker – på den måde ville jeg bare komme til at afsløre dem«, har Warren Richardson fortalt.

Og for World Press Photo-juryen var det bare en fordel, at billedet på den måde skilte sig ud: »Vi lagde mærke til fotoet lige fra begyndelsen og vidste, at det var noget særligt. Det rummede nærmest alt, hvad der skal til for levere et stærkt billede af, hvad der sker med flygtningene«, har juryformanden Francis Kohn fra Agence France-Presse sagt.

Nu er der så mulighed for selv at mærke, hvilken effekt billedet har på én.

Siden kåringen i begyndelsen af året har månelysfotografiet nemlig rejst rundt i verden sammen med de over 100 andre billeder, der vandt i år inden for sport, natur, portrætter, nyhedsfotografi og hverdagsliv.

30. september lander udstillingen i Danmark, nærmere betegnet Pressen i Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.

Her får man en helt særlig lejlighed til at gå rundt mellem de vindende fotografier og blive vidne til smukke, gribende, grufulde, besynderlige – nogle gange næsten ubegribelige øjeblikke:

Man kan opleve en 800-tons kemikalieeksplosion i Kina. Komme med ned i havets dyb og se tonstunge hvaler svømme med deres unger. Være til stede helt nede blandt murbrokkerne i en syrisk storby, efter at bomberne er faldet. Og se, hvordan 40.000 tibetanske munke og nonner synes, at de finder himmelsk fred.

82.000 fotografier deltog i år i konkurrencen, der regnes for at være verdens største og mest prestigefyldte konkurrence inden for fotojournalistik.

Vinderne kommer fra 21 lande. Desværre hentede ingen danske fotografer priser i år – i modsætning til sidste år, hvor Politikens Mads Nissen vandt den største af dem alle, World Press Photo of the Year. Men der er fire svenske.

Om World Press Photo
World Press Photo har siden 1955 fungeret som en uafhængig, nonprofit-organisation med base i Amsterdam. Formålet er, at støtte og fremme professionelle fotojournalisters arbejde internationalt. Og i relation hertil organiserer World Press Photo altså hvert år verdens største og mest prestigefyldte konkurrence inden for fotojournalistik.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce