Annonce
Annonce
Film & tv

Israel beskylder Oliver Stone for racisme og jødehad

Instruktør Oliver Stone beklager, at han har nedtonet betydningen af Holocaust.

Oliver Stone har aldrig været bange for at kaste sig ind i den politiske debat med hovedet først.

Især begivenheder i den nyere verdenshistorie har været mål for hans skarpe tunge.

LÆS OGSÅOliver Stone: Grådighed fik alting til at falde sammen

Nu indrømmer han dog, at han gik over stregen, da han i et interview med avisen Sunday Times såede tvivl om betydningen af Holocaust og brokkede sig over den jødiske indflydelse på USA.

»Da jeg forsøgte at fremføre en bredere historisk pointe om omfanget af de modbydeligheder, som tyskerne begik mod mange mennesker, lavede jeg en klodset henvisning til Holocaust, som jeg er ked af og fortryder«, siger Oliver Stone ifølge The Jerusalem Post.

Israelsk minister blev rasende
I det kontroversielle interview havde 63-årige Oliver Stone blandt andet sagt, at USA's fokusering på nazisternes jødeudryddelser, Holocaust, er et resultat af jødisk kontrol over medierne.

Oliver Stone understregede derudover, at Hitler dræbte langt flere russere end jøder under Anden Verdenskrig.

Den Oscar-vindende instruktør og manuskriptforfatters ord fik med det samme den israelske informationsminister, Yuli Edelstein, til at hoppe op fra taburetten. Han kaldte Stones bemærkninger for racistiske og antisemitiske:

»Når en mand af Stones format siger sådan nogle ting, kan det føre til en ny bølge af antisemitisme samt modvilje mod Israel, og det kan endda påføre jødiske samfund og enkeltpersoner skade«, rasede Edelstein.

LÆS DESUDENOliver Stone klar til at hudflette Bush

Stones livtag med verdenspolitikken har desuden ført til bemærkninger om, at USA's politik mod Iran er frygtelig, og at Venezuelas kontroversielle præsident, Hugo Chavez, er en tapper mand, der ikke udøver internetcensur i sit land.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce