Annonce
Annonce
Film & tv

Britisk censur forbyder film: »For farlig«

For kun ellevte gang på 99 år er en film fuldstændig forbudt.

Annonce

Det er i orden at vise en film, hvor tre mennesker bliver syet sammen fra anus til mund, så de to bageste bliver fodret med den forrestes fæces.

Et koncept, der i filmen kaldes den siamesiske trilling.

Men det er strengt forbudt at vise en mand, der onanerer med sandpapir, mens han ser førnævnte film. Og i øvrigt kopierer konceptet fra den første film men med 12 nye stakler i hovedrollen.

Sådan lyder afgørelsen fra The British Board of Film Classification (BBFC) - det britiske censurnævn - i dets vurdering af 'The Human Centipede II'.

Filmens præmis er »hovedpersonens ophidselse frembragt af både ideen og synet af nedgørelsen, ydmygelsen, vansiring og torturering af og mordet på hans nøgne ofre«

Det britiske censur-nævn, BBFC

Totalt forbud
For kun ellevte gang i censurnævnets 99-årige historie har det helt forbudt en film. Hvilket betyder, at det også er ulovligt at downloade filmen og at købe den på dvd.

Bag begge film står den hollandske Instruktør Tom Six.

Ifølge den engelske avis The Guardian har BBFC forbudt den nye film, fordi den ikke engang forsøger at fremstille ofrene som andet end seksuelle objekter.

Censur

I Danmark bortfaldt al filmcensur for voksne i 1969.

I 1997 kom Medierådet for Børn og Unge, der skal sørge for vejledning og oplysning til forældre m. fl. om films egnethed for børn og voksne.

I alt 11 film er siden oprettelsen af det britiske BBFC i 1912 blevet forbudt. De otte af dem, blandt andre 'Motorsavsmassakren' er siden blevet tilladt.

Filmens præmis er »hovedpersonens ophidselse frembragt af både ideen og synet af nedgørelsen, ydmygelsen, vansiring og torturering af og mordet på hans nøgne ofre«, som BBFC skriver.

49 klip i serbisk film
Blandt andet ser man i denne ombæring den bageste trilling voldtaget. Og som om det ikke er nok har gerningsmanden viklet pigtråd om penis.

Mens den første film godt nok ifølge BBFC var utroligt »smagløs« og »afskyelig« endte den alligevel med at blive godkendt og tilladt for alle over 18 uden at få klippet scener ud, hvilket ellers er et alternativ.

Blandt andet blev den meget omtalte 'A Serbian Film' fra sidste år tilladt for over 18 år efter at 49 scener var blevet klippet ud.

LÆS ARTIKEL Verdens grummeste film er fra Serbien

'The Human Centipede II' er vurderet som så farlig for seerne, at den ikke ville kunne godkendes, ligegyldigt hvor meget man eventuelt vil klippe ud af den.

Den hollandske instruktør Tom Six' film 'The Human Centipede II' er i sig selv nærmest et argument for, at film er skadelige.

Samtlige hovedpersonens handlinger er nemlig inspireret af, at han ser den første film.

LINKse traileren til Human Centipede II (eksternt link)

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce