Annonce
Annonce
Film & tv

Hollywood-skuespillere optager ny film i København

William Baldwin er en af skuespillerne i en ny thriller, som optages i Danmark i denne uge.

Den 33-årige skuespiller Estella Warren mødte op i lang aftenrobe med dyb udskæring og med perfekt stylet hår og make up, da der mandag eftermiddag var pressemøde i anledning af filmoptagelserne til 'A Stranger Inside'.

Danske Kim Bodnia kom i cowboybukser og en lidt forvasket sort sweatshirt.

Begge spiller med i en ny international film, der i denne uge optages i København. Og selv om de to skuespillere kommer fra hver sit filmmiljø, var de enige om én ting: Indtil videre tegner filmprojektet godt.

LÆS ARTIKELDansk debutinstruktør scorer Hollywoodskuespillere til discountpris

Træplaster i midten
Drama.  William Baldwin spiller overfor Estella Warren i den danskproducerede film 'The Stranger Inside'. Midt for bordet sad trækplastret William Baldwin, den amerikanske skuespiller, der både har spillet med i store film som 'Flatliners', 'Sliver' og 'Backdraft' (dansk: 'Flammehav') og independant film som 'The Squid and the Whale' (2005) og 'Lymelife' (2008).

Som den mest kendte af de tre amerikanske skuespillere i den dansk instruerede og producerede film, var det ham, der fik stillet de fleste spørgsmål, da pressen i dag mødte talstærkt op.

I filmen 'The Stranger Inside' spiller han psykiateren Robert, der er med sin traumatiserede kone på ferie. Lige efter ankomsten opsøges de af en ung kvinde, som beder om deres hjælp. De lukker hende ind, men det skulle de aldrig have gjort...

Om holdet

  • Estella Warren: født i Canada, tidligere fotomodel og har spillet med i blandt andet 'Planet of the Apes'
  • Sarah Butler: amerikansk skuespiller og har spillet med i tv-serien CSI og filmen 'I Spit on Your Grave' - en genindspilning af en kontroversiel film fra 1978.
  • William Baldwin: amerikansk skuespiller, har spillet med i en lang række film siden 1980'erne.
  • Kim Bodnia: dansk skuespiller, har medvirket i en lang række film og teaterstykker og senest i tv-serien 'Broen'
  • Adam Neutzsky-Wulff: Instruktør, har instrueret en lang række reklamer, musikvideoer, tv-serier og kortfilm.

Kammerspil og thriller
Filmen er både et jalousi- og trekantsdrama, og ifølge den danske manusforfatter og intruktør Adam Neutzsky-Wulff en blanding af kammerspil og thriller.

»Jeg har altid været en kæmpe fan af Bergman, og samtidig er jeg vild med thriller-genrens mange twist and turns. Og den fungerer bedst på engelsk«, gav han som forklaring på valget af de amerikanske skuespillere og den internationale linje.

Filmen er finansieret helt uden om det danske støttesystem, da instruktøren og produceren efter at have vist en pilot frem for investorer, havde samlet fire millioner kroner på fire måneder, og det var nok til at gå i gang.

Manuskriptet betyder alt
Men hvorfor er det interessant for William Baldwin at medvirke i en lille film, som så lille et budget?

»Det hele begynder og slutter med manuskriptet. Jeg har lavet mange independant film, og det er tilfredsstillende, at det er skrevne ord og skuespillet, der bærer det hele - og ikke CGI (computer generede billeder, red.) og biljagter. Det minder mig om, hvorfor jeg overhovedet blev skuespiller til at begynde med«, svarede amerikaneren, mens den danske instuktør smilede over hele femøren.

Og så roste Baldwin den danske producer og instruktør for at have sans for at give filmen production value - det vil sige, at få filmen til at tage sig dyr og lækker ud.

Pressemøde.  Selv om William Baldwin gennem sin lange karriere har svaret på utallige spørgsmål til pressemøder, var han veloplagt og velovervejet i sine svar angående The Stranger Inside. »I går, da vi optog i Det Kongelige Teater i Stærekassen med 300 statister, lignede det en scene fra Evita. Det så virkeligt stort ud«, lød det fra en imponeret Baldwin.

København er billigere end New York
I den kommende uge vil filmholdet optage scener i lejligheder og parkeringskældre rundt om i København - ikke fordi filmen har noget som helst med Danmark at gøre. Det Kongelige Teater skal forestille et stort Broadway-teater og interiør-billederne skal klippes sammen med senere optagelser og forestille New York.

»Det er nemmere at kontrollere udgifterne til optagelser herhjemme, og så tager vi shoots af gaderne derovre senere«, forklarede Adam Neutzsky-Wulff, der med 'The Stranger Inside' debuterer som spillefilminstruktør.

Det forventes, at filmen får international biografpremiere i slutningen af året.

I mellemtiden er makkerparret bag filmen - instruktør Adam Neutzsky-Wulff og Michael Aouen - allerede i gang med at finde finansiering til det næste projekt.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce