Annonce
Annonce
Film & tv

Dokumentar om gal trommeslager vinder på SXSW

Portrættet af den berygtede Ginger Baker tog guldet på SXSW.

SXSW

South By Southwest (SXSW) er verdens største branchefestival for musik, film og interaktive medier.

Den finder sted hvert år i marts i Austin, Texas - byen med det uofficille motto: Keep Austin Weird' og det helt officielle motto: 'The Music Capital of the World'.

Festivalen har fundet sted siden 1987, hvor det var en ren musikbegivenhed, som i øvrigt er navngivet med inspiration fra Alfred Hitchcock-filmen 'North By Northwest'. I 1994 kom de to andre ben på - film og det, der dengang blev kaldt Multimedia, og i dag hedder Interactive.

I år forventes der 250.000 gæster i løbet af festivalen. Politiken.dk's udsendte er en af dem, og fem danske bands vil derudover i løbet af ugen sende videodagbøger hjem fra deres færden i Texas.

Det blev meget symptomatisk for South By Southwest (SXSW) en rock n' roll-dokumentar, der løb med den fineste hæder, da der i aftes amerikansk tid blev uddelt filmpriser på festivalen i Austin, Texas.

Filmen 'Beware of Mr. Baker' tog juryens hovedpris i dokumentar-kategorien, mens grafitti-dramaet i Bronx 'Gimme the Loot' vandt i spillefilmskategorien.

'Beware of Mr. Baker' følger den berygtede britiske trommeslager Ginger Baker, der er kendt fra Cream og Blind Faith og desuden for at være en heftig stofmisbruger gennem sit nu 73 år lange liv.

Med små sporadiske pauser.

Baker bliver af flere kendisser som Eric Clapton og Carlos Santana karakteriseret som en af verdens aller bedste trommeslagere, men samtidig synes de alle også at være enige om, at Baker absolut ikke er et særlig rart menneske.

Fik tæsk af legenden
Ginger Baker bor nu i Sydafrika med sin unge brud og 39 heste, og her opsøgte instruktør Jay Bulger ham, men ikke alt gik, som det skulle.

»Han slog mig i hovedet med sin stok. Han er fuldstændig vanvittig. Det er vanvitig film«, sagde Bulger til politiken.dk's udsendte før premieren i lørdags under et tilfældigt møde på gaden.

LÆS OGSÅPolitiken.dk på SXSW: Undskyld, må jeg bede om dit første minde?

Bulger ville i øvrigt gerne have haft filmen på Copenhagen Dox, tilføjede han, men måtte tage til takke med SXSW, hvilket han nu også er ganske tilfreds med.

»Det var en helt rablende tur til Sydafrika, og det har i det hele taget været en lang og sej vej, men det var en historie, der skulle fortælles, og så må man jo tage tæskene, som de kommer. Og han gav mig bogstaveligt talt tæsk«, sagde den lange, ranglede instruktør i læderjakke og militærstøvler.

Filmen er blevet vist tre gange under SXSW, men har endnu ikke fået en premieredato.

Flere priser i vente
Vinderen i spillefilmskategorien blev 'Gimme the Loot', der følger to grafittikunstnere, som vil have hævn over en rivaliserende bande, der har overmalet deres grafittikunst i Bronx, New York.

Se trailerne for begge vindere herunder.

SXSW Filmfestival kører frem til og med lørdag, hvor flere af de mindre filmpriser vil blive uddelt. Musikfesten fortsætter til søndag.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce