Annonce
Annonce
Film & tv

'Skyfall' slår alle James Bond-rekorder

Den nye Bond-film, 'Skyfall', har på tre dage i USA indtjent 87 millioner dollar.

Annonce

Den 23. James Bond-film, 'Skyfall' overgår alle de tidligere film om 007.

Efter premieren fredag den 9. november i USA på filmen, hvor Daniel Craig for tredje gang spiller den engelske agent, har 'Skyfall' på tre dage indtjent 87,8 millioner dollar, omkring 515 millioner danske kroner.

Det gør den nye Bond-film til den mest succesfulde og den bedst sælgende i en åbningsweekend i de 50 år, James Bond har regeret på det store lærred.

Også i resten af verden er 'Skyfall' et hit. Filmen har på verdensplan solgt billetter for over tre milliarder kroner, siden den europæiske premiere 26. oktober.

LÆSOGSÅAnmelderne får et kick ud af dyster Bond

Jagten på Silva
'Skyfall' tager sin begyndelse ved, at en operation i Istanbul går galt. Derefter bliver James Bond (Daniel Craig) meldt savnet og formodes at være død. Pludselig bliver identiteten på alle aktive undercover MI6-agenter lækket på internettet.

Bonds chef, M (Judi Dench), bliver underlagt en intern undersøgelse. Da begivenheder fra M's fortid sætter tingene i et nyt perspektiv og MI6 kommer under angreb, kommer 007 igen på banen og må opspore og ødelægge truslen, uanset hvor personlige omkostningerne bliver.

James Bond finder en allieret i agenten Eve (Naomie Harris), og de begynder optrævlingen af sagen. Sporet fører dem til den gådefulde Silva (Javier Bardem).

LÆS OGSÅVatikanet velsigner den nye Bond-film

Ros i USA
Den historie er både biografgængere og anmeldere glade for. Mange er enige om, at Sam Mendes ('Jarhead, 'Revolutionary Road' og 'American Beauty') har skabt en en af de bedste Bond-film nogensinde. Både danske og britiske anmeldere har således hyldet 'Skyfall'.

Ved premieren i USA i fredags følger de amerikanske filmkritikere trop. På filmhjemmesiden Rotten Tomatoes har man samlet i alt 233 anmeldelser af Sam Mendes' film og anmelderne i USA er giver filmen en positiv gennemsnitsscore på 91 procent ud af 100.

»Blandt de mest ambitiøse fremstillinger af Bond til dato: mørk, stilren og præget af øjeblikke af overraskende visuel genialitet«, skriver Christopher Orr i The Atlantic.

»I 'Skyfall' giver Mendes os et spændende nyt kapitel i en franchise, der, når ret skal være ret, burde gispe efter vejret. Hvilket egentlig gør ham (instruktøren, red.) til helten i denne fortælling«, mener Betsy Sharkey i Los Angeles Times.

»James Bond fylder 50 år med en stjernespækket film, der skyder på alle parametre som action-film, men samtidig kaster et beskedent blik tilbage på sin strålende fortid«, skriver J. R. Jones i Chicago Reader.

LÆS ARTIKELHele verden er ramt af James Bond-mani

Konkurrence fra Twilight
Dermed må man sige, at den engelske agent trods sine 50 år på bagen lever i bedste velgående. Herhjemme har flere end 530.000 løst billet til den anmelderroste jubilæumsfilm.

I USA opnår 'Skyfall‘ den syvende-bedste premiereåbning for en film i november, kun overgået af to 'Twilight'-film og fire Harry Potter-film.

I staterne regner man desuden med, at den nye Bond-film i alt vil indtjene mere end det astronomiske beløb 200 millioner dollar.

Til gengæld får 'Skyfall' snart hård konkurrence i de amerikanske biografer. I den kommende weekend er der nemlig premiere på 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2'.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce