Annonce
Annonce
Film & tv

Danmark er flot repræsenteret i tysk film-comeback

Oplev bl.a. Thure Lindhardt under den Tysk Filmdage i København og Aarhus.

Tyske film dukker kun sporadisk op i de danske biografer, selvom den engang så skrantende tyske film siden årtusindskiftet har været både vital og vedkommende.

Så meget desto større grund til at benytte sig af muligheden for at skaffe sig en slags overblik ved de årligt tilbagevendende Tyske Filmdage.

Årets lokomotiv er Christian Petzolds ’Barbara’, der kommer i dansk distribution.

LÆS OGSÅTysk instruktør: »DDR var altså ikke Nordkorea«

Men det gør veteranen Andreas Dresens ’Halt Auf Freier Strecke’ næppe. Filmen om Frank, der får at vide, han kun har få måneder tilbage at leve i, skildrer en smertefuld og tragikomisk afsked med familien. Filmen modtog dette års Deutsche Filmpreis.

Hjemtaget til dansk distribution er til gengæld David Wendts ’Die Krigerin’, som med ubehagelig aktualitet sætter fokus på livet i en lille nynazistisk gruppe.

Dansk succes i tysk film
Man behøver ikke at være dansk klaphat for at bide mærke i de danske skuespillere i tyske film.

Stine Fischer Christensen fik sit gennembrud i Susanne Biers ’Efter brylluppet’. Nu vender hun tilbage i Christian Schwochows psykodrama ’Die Unsichtbare’ om en teaterelev, der går op i sin rolle og over gevind.

LÆS OGSÅDansk skuespiller-håb vinder stor international pris

Rollen skaffede hende prisen som bedste skuespillerinde på festivalen i Karlovy Vary.

Thure Lindhardt spiller den mandlige hovedrolle som Ben i de erotiske forviklinger på ferieøen ’Formentera’.

Ny film om Hannah Arendt
Tysk film er om noget i disse år en afvekslende størrelse.

Jan Ole Gersters ’Oh Boy’ lyder nærmest som en pendant til Dagur Karis dagdriverepos ’Voksne mennesker’, mens Alex Schmidts ’Du Hast Es Versprochen’ sørger for uhyggen.

Det majestætiske makkerpar Margaretha von Trotta og Barbara Sukowa er igen gået sammen om en ny film om en stor kvindeskikkelse.

Sidst var det Hildegard af Bingen. Nu instruerer von Trotta filmen om en af det 20. århundredes vigtige politisk-filosofiske stemmer, Hannah Arendt, med Sukowa i hovedrollen.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce