Annonce
Annonce
Annonce
Film & tv

Dansk producer-veteran: Oscar-kapløbet handler altid om den gode historie

Oscar-håbet '9 meter' er allerede solgt til distribution i USA, Canada og Mexico.

Gem til liste

Producerveteranen Tivi Magnusson er kendt for at have næse for den gode film.

Og det er ham og hans selskab M&M Productions, der har produceret Anders Walters kortfilm '9 meter', som i dag er gået videre til semifinalen i kampen om en nominering til Oscar-festen 24. februar.

»Jeg fik en mail fra akademiet i nat. Så nu er vi helt vildt glade. At det er lykkedes, er helt fantastisk. Specielt med en næsten-debutant - Anders har kun lige lavet en anden film, som vi var med til at lave sidste år, 'Den talende kuffert'«, siger Tivi Magnusson over telefonen fra USA.

CHOKERET DANSK OSCAR-HÅB »Det er den bedste morgennyhed nogensinde«

Han kan også fortælle, at den 17 minutter lange kortfilm straks efter 'shortlistingen' til Oscar-kapløbet har landet sin første deal.

Distribueres bredt til USA og Canada
'9 meter' er solgt til distribution gennem Shorts International, der er en meget stor distributør inden for kortfilmsgenren.

»Den aftale giver en stor udbredelse til filmen. Den vil blive vist i biografer i USA, Canada, Mexico, samt nogle steder i Europa. Og så kommer den også ud på alle de medier, der kan vise kortfilm«, siger Tivi Magnusson.

»Og det bedste ved det er, at '9 meter' hermed også kommer ud i kunstbiograferne i USA«, siger han.

LÆS OGSÅ Dansk kortfilm er udtaget til Oscar-slutspurt

Har vundet tre Oscars
70-årige Tivi Magnusson besidder tilsyneladende særlig indsigt, når det kommer til kortfilm og Oscar.

PORTRÆT Tivi Magnusson

12 gange har kortfilm fra M&M Productions, som han driver sammen med sønnen Kim, været på det amerikanske filmakademis radar. Otte gange er det endt med nomineringer til den store fest, og tre gange har han været med til at vinde Oscars.

Senest for to år siden med kortfilmen 'The New Tenants', der var instrueret af Joachim Back.

DANSK OSCARMODTAGER Min krop gik ned på scenen

Den gode historie
Tivi Magnusson slår fast, at han ikke har nogen anelse om, hvordan '9 meter's chancer er for at gå hele vejen. Han har ikke set nogen af de øvrige ti film på shortlisten.

Men Anders Walters film opfylder i hvert fald Tivi Magnussons egen tjekliste.

»Hvis man virkelig skal sige en ting om Oscar-uddelingen, er det, at det altid er den gode historie, der vinder. Historien er nr. 1, 2, 3, 4, 5 og 6 på tjeklisten. Hvis så man kan finde ud af lave den, så folk kan holde ud at se den, så er man godt på vej«, siger Tivi Magnusson.

»Jeg har været inde i hver eneste klip fra start til slut - og det er en rigtig god historie«, siger han om filmen, som var færdigproduceret dagen før, den skulle sendes af sted til det amerikanske filmakademi.

'9 meter', som Anders Walter både har skrevet og instrueret, handler om en dreng med et stort talent for længdespring, hvis mor ligger for døden. Drengen har en idé om, at han kan bære hende over eller forbi døden ved at lave en verdensrekord. Det er hans anstrengelser for at få moren til at leve, historien handler om - på blot 17 minutter.

Stillbillede  fra '9 meter'.

PolitikenPlus
 • Twin Peaks Bluray Boks David Lynch' legendariske serie er endelig ude i en ultimativ Bluray boks med hele serien, filmen Fire Walk With Me og en masse hidtil uset ekstra materiale.

  Pluspris 440 kr. Alm. pris 500 kr. Køb
 • True Detective - sæson 1 Forrygende syret krimiserie om de to politifolk Rust Cohle og Martin Hart

  Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
 • Gloria Prisbelønnet chilensk film emd en forrygende Paulina Garcia i hovedrollen.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
 • The Secret Life of Walter Mitty Ben Stiller spiller hovedrollen som Walter i denne komiske bearbejdelse af James Thurbers novelle.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • American Hustle Stjernespækket og anmelderrost krimidrama. Nomineret til hele 10 Oscars.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb