Annonce
Annonce
Film & tv

Prins Albert kritiserer ny film: Portræt af min mor er »ren fiktion«

Nicole Kidman spiller Grace Kelly i ny film, der får dansk premiere i 2014.

En ny film om den amerikanske stjerneskuespiller og senere prinsesse Grace Kelly har vakt vrede i Monacos kongehus.

I en fælles pressemeddelelse skriver prins Albert og hans søstre prinsesse Caroline og prinsesse Stéphanie, at de blev overraskede, da de modtog manuskriptet.

LÆS OGSÅGrace Kellys ven signerer sin bog om hende

Og at de tager afstand fra filmen, som de mener giver et helt forkert billede af deres mors liv.

»Vi har absolut ingen tilknytning til dette projekt, som hævder at skildre vores forældres liv. Filmen er for os at se ikke et biografisk værk, men portrætterer kun en del af vores mors liv, som bliver fremstillet meningsløst glamourøst og indeholder historiske ukorrektheder og scener, der er ren fiktion«, skriver trioen ifølge flere udenlandske medier.

Gift med Rainier III
Grace Kelly blev verdenskendt for sine roller i en række Hitchcock-film som 'Skjulte Øjne' og 'Telefonen ringer kl. 23'. I 1956 forlod hun Hollywood og giftede sig med prins Rainier III og blev dermed prinsesse Grace.

LÆS OGSÅNy film: Hitchcock var sexgal og hævngerrig

Rollen som Grace Kelly bliver spillet af Nicole Kidman og filmen med titlen 'Grace of Monaco' skulle ifølge planen få dansk premiere næste år.

Nicole Kidman siger, at hun blev interesseret i filmen for dens måde at skildre den unge kvindes forvandling fra filmstjerne til prinsesse.

»Den viser hendes store menneskelighed, men skildrer også hvor angst og skrøbelig hun er, da hun forlader sin karriere«, siger Nicole Kidman.

Grace Kelly døde 52 år gammel i en bilulykke i 1982. Hendes mand regerede i Monaco indtil 2005, hvor han døde i en alder af 81 år.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce