Annonce
Annonce
Annonce
Film & tv

Twillight-skuespiller belønnet for årets værste præstation

Priser til Rihanna, Kristen Stewart og den sidste Twillight-film, da årets dårligste film blev kåret.

Gem til liste

Seneste afsnit af teenagevampyr-fænomenet 'Twillight' blev den store vinder, da årets dårligste film natten til søndag blev kåret i Los Angeles.

'Twillight Saga: Breaking Dawn Part 2', som er filmens fulde titel, snuppede hele syv af de såkaldte Razzies, der hvert år uddeles til årets dårligste film. Uddelingen fandt sted dagen før den egentlige Oscar-uddeling.

Filmens kvindelige hovedrolle, Kristen Stewart, fik prisen som årets dårligste skuespillerinde.

Årets dårligste film
Herudover snuppede 'Twillight'-fortsættelsen også priserne for dårligste instruktør, dårligste birolle, værste filmpar, værste skuespillerhold, dårligste fortsættelse og endelig som kronen på værket: Årets dårligste film.

Dermed undgik holdet bag vampyrfilmene at lide den tort, som overgik Adam Sandler-filmen 'Jack and Jill'. Den gjorde nemlig sidste år rent bord ved at vinde alle 10 kategorier.

Og Adam Sandler kunne også i år ærgre sig over et par af de uønskede priser. Han vandt nemlig prisen som dårligste skuespiller for sin præstation - eller mangel på samme - i 'That's my boy', der også fik prisen for årets mest elendige manuskript.

Pris til Rhianna
Sangerinden Rihanna, der til sommer kan opleves på Roskilde Festivalen, fik også en pris. Hendes præstation i debutfilmen 'Battleship' var nemlig så ringe, at det indbragte hende prisen for årets dårligste birolle. Sangerinden  Rihanna er vant til priser. Men hun er aldrig tidligere blevet belønnet for sin indsats som sangerinde. - Foto fra 'Battleship'

The Razzies blev uddelt bare et stenkast fra Hollywoods Dolby Theatre, der i nat, danner rammen om den rigtige Oscar-uddeling.

Det er den private fond The Golden Raspberry Foundation, der står bag uddelingen af The Razzies, der blev uddelt for 33. gang.

PolitikenPlus
 • Ernest og Celestine Fantastisk og prisbelønnet tegnefilm. Nomineret til en Oscar for bedste animationsfilm.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
 • Oscarvinder Astronauterne Ryan Stone og Matt Kowalski er på en rutinemæssig rumvandring, da katastrofen rammer. Deres rumfærge tilintetgøres, og de er nu mutters alene i verdensrummet ? kun tøjret til hinanden.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Rush Rush er et biografisk drama om formel 1 køreren Niki Lauda og om en sport, hvor der ikke er plads til fejl.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Antboy 12-årige Pelle Nørhmann bliver ved et skæbnetræf bidt af en myre og opdager, at han har fået dens styrke og egenskaber.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Sorg og glæde Nils Malmros har gennem en række film genskabt sin opvækst, barndom og ungdom og fortalt om forelskelsen i de uopnåelige piger.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb