Annonce
Annonce
Annonce
Film & tv

Palads installerer røv-rystende stole i sin største sal

Sal 1 undergår en forvandling med nyt lærred, lydsystem og særlige stole.

Gem til liste

Thunderbox er navnet på en bogstaveligt talt røvrystende stol, der snart installeres i Palads Biografen i København.

Den særlige model er skabt til at give biografoplevelsen en ekstra sanselig dimension, så man fysisk kan mærke rystelserne af for eksempel en eksplosion på lærredet.

»Det er bedst til bulder og brag. Man skal ikke forvente at blive rystet rundt til 'Marie Krøyer', men det er fedt til 'Die Hard' eller 'Iron Man'«, siger Jacob Elkær-Hansen, der er salgs- og marketingdirektør i Nordisk Film Biografer.

Teknisk fungerer stolen ved, at den reagerer på lyden fra filmen og opfører sig som en slags vibrerende subwoofer.

LÆS ARTIKELMassagestole, lyskegler og parfume: 4D-film indtager asiatiske biografsale

Med balkon og 3D-lyd
Installeringen af de særlige stole er blot ét led i en gennemgribende renovering, som Sal 1 i Palads Biografen på Axeltorv undergår for tiden. Når salen står klar, vil man for eksempel kunne tage plads i nye stole over hele salen eller løse billet til særligt luksuriøse plads i en balkon (hvor Thunderbox-stolene findes).

Derudover er det nye lærred 25 procent større end det gamle i salen, der har plads til 600 publikummer, og række 8 indrettes særligt til dem, der har meget lange ben.

Skrællet.  Sal 1 står helt nøgen. De gamle stole er solgt og snart sættes 600 styk nyindkøbte ind i stedet. Foto: Jens Dresling Mest stolt er Jacob Elkær-Hansen dog over salens nye 3D-lydsystem, som gør det muligt at gengive de fineste, dynamiske nuancer.

Hvor de fleste lydsystemer i dag har en hovedkanal og fem mindre kanaler har det nye hele 11 retningskanaler.

»Man kan ikke blot høre venstre, højre, for og bag. Nu kan man også høre lyd, der komme oppe og nede. Det giver helt nye dimensioner til filmoplevelsen. Vi er fuldkommen pjattede med det«, lyder det fra salgs- og marketingdirektøren.

LÆS ARTIKELBiografpublikum svigter 3D-gengangere

Prøvetur i foyeren
Salen står klar 26. april, hvor der er planer om en festlig indvielse og demonstration af det nye lydanlæg. Første film, der vises i salen, bliver 'Ironman 3'.

Hvis man ikke kan vente så længe på at få en rystetur, man allerede nu gå over i foyeren i Palads, hvor to Thunderbox-stole er stillet op til prøveture.

Bonusinfo: I Aarhus har man kunnet sætte sig til rette i en Thunderbox-stol i Biocity siden januar 2012.

PolitikenPlus
 • Gloria Prisbelønnet chilensk film emd en forrygende Paulina Garcia i hovedrollen.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
 • The Secret Life of Walter Mitty Ben Stiller spiller hovedrollen som Walter i denne komiske bearbejdelse af James Thurbers novelle.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • American Hustle Stjernespækket og anmelderrost krimidrama. Nomineret til hele 10 Oscars.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Twin Peaks Bluray Boks David Lynch' legendariske serie er endelig ude i en ultimativ Bluray boks med hele serien, filmen Fire Walk With Me og en masse hidtil uset ekstra materiale.

  Pluspris 440 kr. Alm. pris 500 kr. Køb
 • True Detective - sæson 1 Forrygende syret krimiserie om de to politifolk Rust Cohle og Martin Hart

  Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb