Magnusson. Tivi Magnusson har produceret Anders Walters '9 meter', som i dag er gået videre til semifinale-runden i Oscar-kapløbet. Magnusson har produceret et utal af succesrige kortfilm og er også kendt som producenten bag spillefilm som 'Blinkende lygter', 'De grønne slagtere' og 'Adams æbler'.
Foto: CHRIS PIZELLO (arkiv)/AP

Magnusson. Tivi Magnusson har produceret Anders Walters '9 meter', som i dag er gået videre til semifinale-runden i Oscar-kapløbet. Magnusson har produceret et utal af succesrige kortfilm og er også kendt som producenten bag spillefilm som 'Blinkende lygter', 'De grønne slagtere' og 'Adams æbler'.

Film og tv

Dansk producer-veteran: Oscar-kapløbet handler altid om den gode historie

Oscar-håbet '9 meter' er allerede solgt til distribution i USA, Canada og Mexico.

Film og tv

Producerveteranen Tivi Magnusson er kendt for at have næse for den gode film.

Og det er ham og hans selskab M&M Productions, der har produceret Anders Walters kortfilm '9 meter', som i dag er gået videre til semifinalen i kampen om en nominering til Oscar-festen 24. februar.

»Jeg fik en mail fra akademiet i nat. Så nu er vi helt vildt glade. At det er lykkedes, er helt fantastisk. Specielt med en næsten-debutant - Anders har kun lige lavet en anden film, som vi var med til at lave sidste år, 'Den talende kuffert'«, siger Tivi Magnusson over telefonen fra USA.

CHOKERET DANSK OSCAR-HÅB

Han kan også fortælle, at den 17 minutter lange kortfilm straks efter 'shortlistingen' til Oscar-kapløbet har landet sin første deal.

Distribueres bredt til USA og Canada

'9 meter' er solgt til distribution gennem Shorts International, der er en meget stor distributør inden for kortfilmsgenren.

»Den aftale giver en stor udbredelse til filmen. Den vil blive vist i biografer i USA, Canada, Mexico, samt nogle steder i Europa. Og så kommer den også ud på alle de medier, der kan vise kortfilm«, siger Tivi Magnusson.

»Og det bedste ved det er, at '9 meter' hermed også kommer ud i kunstbiograferne i USA«, siger han.

LÆS OGSÅ

Har vundet tre Oscars
70-årige Tivi Magnusson besidder tilsyneladende særlig indsigt, når det kommer til kortfilm og Oscar.

PORTRÆT

12 gange har kortfilm fra M&M Productions, som han driver sammen med sønnen Kim, været på det amerikanske filmakademis radar. Otte gange er det endt med nomineringer til den store fest, og tre gange har han været med til at vinde Oscars.

Senest for to år siden med kortfilmen 'The New Tenants', der var instrueret af Joachim Back.

DANSK OSCARMODTAGER

Den gode historie
Tivi Magnusson slår fast, at han ikke har nogen anelse om, hvordan '9 meter's chancer er for at gå hele vejen. Han har ikke set nogen af de øvrige ti film på shortlisten.

Men Anders Walters film opfylder i hvert fald Tivi Magnussons egen tjekliste.

»Hvis man virkelig skal sige en ting om Oscar-uddelingen, er det, at det altid er den gode historie, der vinder. Historien er nr. 1, 2, 3, 4, 5 og 6 på tjeklisten. Hvis så man kan finde ud af lave den, så folk kan holde ud at se den, så er man godt på vej«, siger Tivi Magnusson.

»Jeg har været inde i hver eneste klip fra start til slut - og det er en rigtig god historie«, siger han om filmen, som var færdigproduceret dagen før, den skulle sendes af sted til det amerikanske filmakademi.

'9 meter', som Anders Walter både har skrevet og instrueret, handler om en dreng med et stort talent for længdespring, hvis mor ligger for døden. Drengen har en idé om, at han kan bære hende over eller forbi døden ved at lave en verdensrekord. Det er hans anstrengelser for at få moren til at leve, historien handler om - på blot 17 minutter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Smil for helvede ...

  Engang grinede man af aarhushistorier - som den om, at der ligger p-piller i gaderne, fordi aarhusianerne ikke vil have børn i trafikken.

  Men i dag er det Smilets By, der har grund til at grine. Aarhus har byggeri på vej for 50 milliarder kroner, i international presse fremstår byen som mere trendy end København, og i dag åbner Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

  Verdens mindste storby er blevet en vinder.

  Kongressen i Washington dagen før Donald Trumps indsættelse som præsident
  Jakob Nielsen og­ Kristian Madsen­ skriver fra Washington, D.C.­


  Der er en anspændt stemning i Washington mindre end et døgn før indsættelsen.

  Trumps tilhængere indtog torsdag byen og flokkedes om Kongressen, hvor de fleste skulle hente deres billetter til indsættelsen. Flere købte merchandise og tog selfies foran den bygning, hvor den næste præsident sættes ind.

  Om aftenen deltog mange tusinde i den traditionelle koncert ved Lincoln Memorial efterfulgt af fyrværkeri. Imens brændte Trump-modstandere et andet sted en Make America Great Again-kasket af.

  USA er dybt splittet over landets nye præsident.

  Der ventes demonstrationer under fredagens indsættelse, som også ser ud til at blive ramt af regn. Ceremonien begynder klokken 17.30 dansk tid og bliver streamet live her på Politiken.dk

Annonce