Mange er spændte på, hvad der sker for Daenerys Targaryen i ’Game of Thrones’, hvor dragemoderen endelig er blevet klar til at krydse ’The Narrow Sea’ med sin flåde.
Foto: Helen Sloan, HBO Nordic

Mange er spændte på, hvad der sker for Daenerys Targaryen i ’Game of Thrones’, hvor dragemoderen endelig er blevet klar til at krydse ’The Narrow Sea’ med sin flåde.

Fans og eksperter om 'Game of Thrones': Det er beskidt, voldsomt, vulgært og fyldt med sex

Politiken har spurgt to hardcorefans og eksperter, hvad der gør tv-serien til noget særligt.

Film og tv

Iben Albinus Sabroe, anmelder i ’Go’ morgen Danmark’ og forfatter til flere bøger om tv-serier:

»’Game of Thrones’ er en serie, hvor den moderne ambivalens og kampen mellem det gode og det onde omsættes til eventyr og ramasjang. Selv om det er en episk fortælling, som foregår i en middelaldertid, tager serien fat på mange moderne problematikker. Den har rykket grænserne for, hvad man kan tillade sig i en tv-serie. Den har fornyet fantasy-genren og gjort den til allemandseje, og så har den skabt grobund for flere af de tv-serier, der er kommet de seneste år, hvor man blander forskellige genrer ind i realismen«.

»Personligt synes jeg, at det mest interessante ved serien er, hvordan den gør alle underdogs til hovedpersoner. Man får lov til at følge skurkene og forstå deres motiver, og den grundlæggende tematik kredser meget om det at finde det gode i sig selv. I ’Game of Thrones’ er der er nemlig ikke nogen god gud som i ’Ringenes Herre’ eller ’Narnia-fortællingerne’. Karaktererne er overladt til sig selv, men serien har flere gange vist, at selv de største synder kan forsones. Derudover er det en serie, som inkorporerer mange politiske tanker om statsledelse. Hele forløbet med Daenerys Targaryen, dragemoderen, der nu er på vej over sundet, er jo et studie i, hvordan den gode statsleder nogle gange bliver nødt til at træffe hårde beslutninger«.

Hvad glæder du dig mest til ved den nye sæson?

»Da jeg fik tilbudt billetter til gallapremieren på den nye sæson, var jeg lige ved at rykke min ferie. Jeg glæder mig til at følge dværgen Tyrion Lannister og hans bror Jaime Lannister, som spilles af Nikolaj Coster-Waldau. Og nu, hvor serien er løbet tør for bøger, håber jeg, at den kan blive ved med at holde kadencen. I sidste sæson blev jeg lidt træt af, at der efterhånden er så mange karakterer i spil, at man kun når at besøge dem en gang i hvert afsnit. Så det bliver spændende at se, hvordan de løser det denne gang. En ting er sikkert: Alt kan ske!«.

Tobias Bukkehave, forfatter og tv-serie-ekspert:

»Grundlæggende er bogforlægget for serien, som forfatteren George R.R. Martin har skabt, et ret enestående værk. Det er et episk, nuanceret og enormt detaljeret univers, som nærmest er uudtømmeligt. Karaktererne er dybe, og der er noget for enhver smag. Det er anderledes fantasy, som er beskidt og voldsomt og fyldt med sex og profanitet«.

Serien har en evne til at samle folk, som normalt ikke interesserer sig for fantasy

»At den største, dyreste, bredeste og på mange måder bedste tv-serie, der er på tv lige nu, er et fantasy-epos, er ret overraskende. Serien har en evne til at samle folk, som normalt ikke interesserer sig for fantasy. Når serien er bedst, glemmer man nemlig, at der er ildsprudlende drager, og at den foregår et sted, som ikke findes. For i virkeligheden er det jo et velspillet familiedrama, der på tværs af et stort persongalleri giver os en masse emotionelle fikspunkter. Vi møder nogle karakterer og tematikker, som alle kan forholde sig til. Den fortabte søn, bastarden, drengen, som prøver at leve op til sin fars forventninger, den forbudte kærlighed og den uforløste hævn. Så selv om den måske mest elskelige karakter bliver slået ihjel i første sæson, bliver man hængende, fordi der sært nok er så mange ægte følelser på spil i det her meget urealistiske univers«.

Hvad glæder du dig mest til ved den nye sæson?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg tror, at der er mange millioner mennesker, der ligesom jeg glemmer både vejr og vind i de her dage, mens vi venter på premieren«.

»Jeg glæder mig særligt til at se, hvad der kommer til at ske med Daenerys Targaryen. Om hun slægter sin far, The Mad King, på og mister sin retning, eller hun får lov til at blive den her messianske frelserinde, som skaber orden i uorden. Jeg er ret overbevist om, at det ikke bliver det sidste, og at forfatterne nok skal finde på et ubehageligt twist. Og så glæder jeg mig til at se, om Arya Stark nogensinde bliver en normal person igen. Vi har jo at gøre med en 13-årig pige, som på få sæsoner er blevet en afstumpet snigmorder«.

Artiklen blev oprindeligt publiceret 16. juli 2017 i forbindelse med sæsonpremieren på 'Game of Thrones'.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce