7. sæson af ’Game of Thrones’ åbner voldsomt, men dog uden for alvor at få gang i handlingen.
Foto: Helen Sloan/HBO

7. sæson af ’Game of Thrones’ åbner voldsomt, men dog uden for alvor at få gang i handlingen.

Film og tv

4 hjerter til 'Game of Thrones': Skulle vi ikke bare se at komme i gang?

7. sæson af ’Game of Thrones’ begynder meget godt, men åbningsscenen peger samtidig på det, som er hele første afsnits problem: fremdriften i handling og karaktertegning.

Film og tv
FOR ABONNENTER

I sidste scene af 7. sæsons 1. afsnit har Daenerys Targaryen indtaget Dragonstone, og hendes slutreplik er: »Skal vi komme i gang?«. Men hvad er det, vi skal i gang med? Hvad kan vi vente os af handling og karakterudvikling i den balstyriske tv-series næstsidste sæson?

Arya Stark indtager som den første i den nye sæson scenen, og skulle nogen have glemt, hvad der er på spil for huset Stark – som blev kraftigt decimeret ved ’Det røde bryllup’ flere sæsoner tidligere – gør hun kort proces med Freys familie og støtter. »The North remembers«, advarer Arya lavmælt.

Så er vi på plads.

Åbningsscenen er voldsom og som sådan godt tænkt, fordi den minder os om hovedkonflikten mellem huset Lannister, som stod bag Freys massakre på Aryas mor og bror, og huset Stark. Men helt vellykket er scenen ikke, og den peger på det, som er 1. afsnits største problem: fremdriften i handling og karaktertegning. Arya Stark og hendes retfærdighedshungrende snigmordervæsen er jo allerede på plads i vores bevidsthed, og måske skulle vi se at komme videre frem for at rekapitulere personernes dominerende karakteregenskaber?

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce