Politiet er lige i hælene på Mary og Des, der hjælper dødssyge personer med at komme herfra med værdigheden i behold.
Foto: C More

Politiet er lige i hælene på Mary og Des, der hjælper dødssyge personer med at komme herfra med værdigheden i behold.

Film og tv

Fire begsorte hjerter: Mary uddeler dødbringende sovemedicin med strømerne i bakspejlet og to børn på bagsædet

Spændingsserien ’Mary Kills People’ er noget af det mest begsorte tv, der er set længe. Underholdende, vildt og så desværre også en kende overgjort.

Film og tv
FOR ABONNENTER

Aktiv dødshjælp er et ømtåleligt emne såvel følelsesmæssigt som politisk, juridisk og etisk. Men er det også egnet til tv-underholdning af den mere neglebidende slags?

Svaret er faktisk ja. Og det er ’Mary Kills People’ en del af forklaringen på. For den handler nemlig om den fraskilte idealistiske læge Mary Harris, der som nebengesjæftyder bistand i sager, hvor terminalt syge mennesker ønsker information om ’assisteret selvmord’.

Hvilket er en eufemisme for aktiv dødshjælp. Mary og hendes skurvede partner Des, der er tidligere plastikkirurg, eksnarkoman og en cool person, nøjes nemlig ikke med at oplyse om, hvordan man gør i Schweiz, hvor klinisk eutanasi praktiseres i fuld åbenhed. De to hjælper også folk det sidste stykke vej til Hades ved at række dem et glas champagne, der er blandet med en dødbringende dosis pentobarbital.

Og det er dybt ulovligt, også i det ellers så oplyste og liberaltsindede Canada, hvor serien foregår. Derfor må Mary og Des gå krebsegang og på listesko for at undgå, at deres hjælp til selvhjælp-virksomhed ikke kommer til myndighedernes kendskab. Så vanker der nemlig etværelses med stivede gardiner, uchikt orange tøj og farvel til karriere, anseelse og familieliv i traditionel forstand.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce