Kollage:: Rasmus Vendrup (originalfoto: TV 2 og Warner Bros.)

To kult-tv-serier fylder rundt: South Park og Teletubbies har det kontroversielle til fælles

Både 'South Park' og 'Teletubbies' debuterede på tv-skærmene for 20 år siden. Vi tegner et dobbeltportræt.

FOR ABONNENTER

I dag, 13. august 2017, er det præcis 20 år siden, ’South Park’ begyndte at fornærme alle. Selv dem, der ikke troede, de kunne fornærmes. Og i år er det også 20 år siden, at en anden kontroversiel animationsserie debuterede på tv-skærmene: 'Teletubbies' er siden blevet beskyldt for at være både religiøst indoktrinerende, fascistisk og afhængighedsskabende homopropaganda. I denne artikel tegner vi et dobbeltportræt. Vi begynder med 'South Park'.

Hvis man skal opsummere de første 20 år med ’South Park’ i et ord, er ordet ’kontrovers’ dækkende.

Den animerede serie har præsteret mere eller mindre at pisse alle op og ned ad ryggen over de næsten 300 episoder, der er lavet. Og ordet pisset er helt bevidst valgt, for serien er notorisk kendt for at behandle alle emner, fra de mest profane til de mest ophøjede, i et højlatrinært sprog.

I serien er Jesus en ren James Bond med maskingevær og patronbælte. Gud er en blanding af en flodhest og en rotte med slangetunge. Profeten Muhammed blev – som den eneste karakter vist nok nogensinde – censureret ud af et afsnit. Selv om det var så som så med den censur.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce