Et udpluk af de kvinder, som Harvey Weinstein angiveligt har begået seksuelle overgreb imod: Øverst fra venstre: Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette og Mira Sorvino. Og rækken under:  Rose McGowan, Angelina Jolie Pitt og Asia Argento.
Foto: /AP

Et udpluk af de kvinder, som Harvey Weinstein angiveligt har begået seksuelle overgreb imod: Øverst fra venstre: Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette og Mira Sorvino. Og rækken under: Rose McGowan, Angelina Jolie Pitt og Asia Argento.

Film og tv

Flere kendte kvinder anklager filmmogul Weinstein for voldtægt og sexchikane

Asia Argento, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Mira Sorvino og Rosanna Arquette anklager nu også Harvey Weinstein for seksuelle krænkelser.

Film og tv

Den italienske filmstjerne Asia Argento og to andre kvinder fortæller, at de er blevet voldtaget af Hollywood-producenten Harvey Weinstein.

Det rapporterer det amerikanske ugemagasin The New Yorker.

Kvindernes påstande mod den 65-årige Weinstein omfatter uønsket oralsex, tvungen oralsex og fuldbyrdet sex.

Ifølge sin talskvinde Sallie Hofmeister benægter Harvey Weinstein alle anklager.

New Yorker-journalisten Ronan Farrow har i løbet af ti måneder interviewet 13 kvinder, som fortæller, at de er blevet seksuelt chikaneret eller udnyttet af Weinstein.

Blandt disse kvinder er Hollywood-stjernerne Mira Sorvino og Rosanna Arquette.

Over for New York Times er også Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow stået frem.

Gwyneth Paltrow beskriver Weinsteins forsøg på at overtale hende til at give ham massage på sit hotelværelse, da hun var yngre.

Imens fortæller Angelina Jolie, at hun også har haft en dårlig oplevelse med Weinstein, da hun var yngre, hvorfor hun senere har nægtet at arbejde sammen med ham og advaret andre om at gøre det samme.

'Væmmes' ved oplysningerne

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama og hans hustru, Michelle, 'væmmes' ved oplysningerne.

Det oplyser parret i en erklæring tirsdag aften.

»Enhver mand, der nedværdiger og nedgør kvinder på denne måde, skal fordømmes og holdes ansvarlig, uanset rigdom eller status, skriver parret.

Samtidig udtaler Demokraternes tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton, at hun er chokeret og forfærdet over at høre om Weinstein.

Harvey Weinstein blev søndag fyret fra sit eget produktionsselskab, The Weinstein Company, som han har grundlagt med sin bror Bob Weinstein.

Fyringen kom i kølvandet på en artikel fra The New York Times, hvor en af Hollywoods mest magtfulde mænd bliver anklaget for sexchikane.

Ifølge The New York Times har Weinstein indgået otte forlig med kvinder, som har anklaget ham for uønsket seksuel kontakt og sexchikane, over tre årtier.

Harvey Weinstein har i mange år været en fremtrædende sponsor for Det Demokratiske Parti. Siden 1992 har han givet mere end 1,4 millioner dollar - godt 8,8 millioner kroner - til partiet, herunder bidrag til Barack Obama.

I en udtalelse tirsdag aften fortæller Harvey Weinsteins hustru, Georgina Chapman, at hun vil skilles.

»Mit hjerte er knust for alle de kvinder, som har lidt så enorm smerte på grund af disse utilgivelige handlinger, skriver hun.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce