Foto: Martin Mydtskov Rønne

Hun har lavet film med Hitchcock, Bergman og det halve Hollywood. Men danske Annett Wolf blev glemt i mange år – og var det indtil en januardag i Paris sidste år

Hvis du ikke kender Annett Wolf, skal du ikke fortvivle. Så har det sikkert noget med din alder at gøre. I dag har den 81-årige dansker isoleret sig i Canada for at være tæt på de ulve, der har fulgt hende i hele hendes liv. Fra på lørdag vises en række af hendes film i Cinemateket i København. Vi har besøgt hende i Nova Scotia.

FOR ABONNENTER

De to film er færdige. Der er fuldstændig stille i den fyldte biograf. Det er det der korte øjeblik efter en film, hvor publikum absorberer det, de lige har set, og endnu ikke har besluttet sig for sin reaktion.

Der går nogle sekunder. Men for Annett Wolf varer det en evighed. Hun sidder på forreste række, lidt til venstre for midten, med det hvide hår hængende ned over det venstre øje, i sit sorte tøj med perlekæden om halsen og tænker, at nu må universet ikke lade det her være hendes endelige dødsstød. I lommerne holder hun hårdt fast i sine bukser.

Så hører hun en fransk stemme længere henne ad rækken. »Bravo«, siger den. Så endnu en stemme: »Bravo«. Og så eksploderer salen. Alle rejser sig fra deres røde biografstole og klapper.

Det er en onsdag aften i januar 2016 i La Cinémathèque Française i Paris. Annett Wolf rejser sig og modtager en buket blomster.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce