Tommy er færdig, og han ved det. Indtil det hele alligevel vender.

Tommy er færdig, og han ved det. Indtil det hele alligevel vender.

Film og tv

Marijana Jankovic elsker 'Peaky Blinders': Tommys møde med døden, livet, sig selv går op i en højere enhed

Skuespilleren Marijana Jankovic fortæller om sin yndlingsscene.

Film og tv
FOR ABONNENTER

Filmfolk fortæller om deres yndlingsscene i film eller på tv. I dag: Marijana Jankovic om 'Peaky Blinders', sæson 2, afsnit 6:

Vi er i Birmingham, England, lige efter Første Verdenskrig, hvor vi følger den roma-irske gangsterfamilie Peaky Blinders som er ved at overtage byen. Tommy, lederen, styrer det hele iskoldt. Han er ikke til at slå ud. Der er altid nogen efter ham, og han slipper altid uden om.

Han er nu fanget af tre mænd. Efter en lang mørk køretur i en varevogn træder han ud på en fuldkommen øde pløjemark. Graven i jorden står klar og venter på ham. Det er første gang, vi får lov at se ham vise nogen form for følelser. Han står som nøgen i det store billede af det tavse landskab. »This is it«. Han ryger sin sidste cigaret, løfter ansigtet op mod himlen. »So fucking close«, hvisker han.

»There’s a woman ...who I love ...« . »... NEARLY GOT FUCKING EVERYTHING!!!«, raser han fra sit dybeste sted. Han er færdig. Han ved det. Kun tomhedens vindsus er at høre. Vi ser ind i hans klare blå øjne. Det er første gang, han er rigtig bange. Han slipper cigaretten, synker ned på knæ.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce